Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Τα έργα της Ηπείρου θα ελέγξει Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

Αντιδράσεις για τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Φιλιατών

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τα ελλείμματα

76 οικόπεδα σε άστεγους θα διανείμει ο Δήμος Πρέβεζας

Συλλήψεις διακινητών και μη νόμιμου μετανάστη σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα

Με μετάλλια γυρίζουν από τη Λουκέρνη οι Ηπειρώτες Αθλητές

Τα έργα της Ηπείρου θα ελέγξει Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

Αποστολή ευρωβουλευτών της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα περιοδεύσει στη Μακεδονία και την Ήπειρο την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Ιουλίου, προκειμένου να εξετάσει επί τόπου την πρόοδο έργων που εκτελούνται με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση. Στα Ιωάννινα η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Ελληνικού, το τεχνολογικό πάρκο, το νέο τμήμα του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το οικολογικό πάρκο της λίμνης των Ιωαννίνων.

Αντιδράσεις για τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Φιλιατών

Ευρεία σύσκεψη σχετικά με τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Φιλιατών, ύστερα από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, που προβλέπει διοικητική συγχώνευσή με το Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή παρουσία του Βουλευτή Χρ. Κατσούρα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του βουλευτή, οι τρεις Δήμαρχοι του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας. Ταυτόχρονα χθες το πρωί, γενική συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αντιδρώντας στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ενώ την Τετάρτη, συνεδριάζει, το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, με σκοπό να αποφασίσει τις προτάσεις που θα υποβάλλει στη διαβούλευση για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας, αφού η καταληκτική ημερομηνία των προτάσεων  προς το Υπουργείο Υγείας είναι μέχρι την 17/07. Στη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, έλαβε απόφαση για κινητοποιήσεις. Συστάθηκε  Επιτροπή Αγώνα η οποία θα έχει ως σκοπό τη διατήρηση της διοικητικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου. Επίσης, ξεκίνησε από χθες επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ ανάμεσα στις κινητοποιήσεις, προτάθηκε και ο αποκλεισμός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τα ελλείμματα

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, την παρουσίαση και παραλαβή της έκθεσης επισκόπησης των εισπράξεων πληρωμών των Δημοτικών Ενοτήτων. Η έκθεση των ορκωτών λογιστών, η οποία παραδόθηκε πρόσφατα στο Δήμο Ηγουμενίτσας εντόπισε ταμειακά ελλείμματα σε πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, για τη χρήση του 2010.

Ήδη συνεδρίασε  η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η οποία με ομόφωνη απόφασή της, εξουσιοδότησε το Δήμαρχο κ. Κάτσινο, να παραδώσει στην εισαγγελία την έκθεση των ορκωτών λογιστών, να παραγγείλει τη διενέργεια ΕΔΕ, καθώς επίσης να ζητήσει από την Περιφέρεια να διενεργήσει διαχειριστικό έλεγχο για την τελευταία πενταετία.

76 οικόπεδα σε άστεγους θα διανείμει ο Δήμος Πρέβεζας

Στην διανομή 76 οικοπέδων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ωρωπού θα προχωρήσουν την Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 10 το πρωί o Δήμος της Πρέβεζας και η Δημοτική Ενότητα Λούρου. Τα οικόπεδα θα διανεμηθούν σε άστεγες οικογένειες του Ωρωπού και θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση πρώτης κατοικίας. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί ενώπιον όλων των δικαιούχων στην αίθουσα Θεάτρου της Τοπικής Κοινότητα Ωρωπού ενώ την ευθύνη της διεκπεραίωσης έχει η επιτροπή που ορίστηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Συλλήψεις διακινητών και μη νόμιμου μετανάστη σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα

Συνελήφθησαν στην Πλαταριά Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δυο ομογενείς διακινητές, ηλικίας 28 και 25 ετών και ένας μη νόμιμος μετανάστης, υπήκοος  Αλβανίας, ηλικίας 25 ετών.

Ειδικότερα, οι διακινητές κατελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας να μεταφέρουν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 25 ετών, στερούμενο νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 25χρονου αλλοδαπού εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του 9ου Ειδικού Ανακριτή Αθηνών για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη κλοπών και ληστειών με την επιβαρυντική περίπτωση της κατοχής όπλων, ληστεία και κλοπή από κοινού κατά συρροή  και παράνομη  οπλοφορία.

Θεωρείται ότι ο 25χρονος είναι μέλος της εγκληματικής ομάδας που έκλεβε πολυτελή οχήματα με τα οποία τροφοδοτούσε τη σπείρα των Ρώσων, που ενέχονται στην δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Με μετάλλια γυρίζουν από τη Λουκέρνη οι Ηπειρώτες Αθλητές

Ξανά στο βάθρο ανέβηκαν η πρωταθλήτρια του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας Αλεξάνδρα Τσιάβου και οι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης, στην Λουκέρνη της Ελβετίας.
Συνολικά η αποστολή της Εθνικής μας Ομάδας επιστρέφει από την Λουκέρνη με δύο μετάλλια στις αποσκευές της: το χρυσό της πρωταθλήτριας από την Ηγουμενίτσα και το ασημένιο της Τετρακώπου Ανδρών.