Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

Στο ΕΣΠΑ η επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Μηνυτήρια αναφορά για τα πλαστά πτυχία ΤΕΕ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στους Εθνικούς Δρυμούς

Στο ΣτΕ η απόφαση για το δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων

Σύσκεψη με τους κατοίκους του Περάματος

Εκδηλώσεις στη Φούρκα

Ημερίδα με θέμα «Τεχνολογία, Περιβάλλον και Κτηματολόγιο. Συνλειτουργία και αλληλεπίδραση»

35χρονος συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα για διάθεση κλεμμένων αυτοκινήτων στην Αλβανία

Δύο Ηπειρώτες Αθλητές στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου

Στο ΕΣΠΑ η επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Την ένταξη του έργου «προσθήκη πενταόροφου κτιρίου Νοσηλευτικών μονάδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων» στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου» του Ε.Π. «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Πρόκειται για την πρώτη ένταξη έργου που γίνεται μετά την μεταφορά της αρμοδιότητας διαχείρισης του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια και το οποίο θα υλοποιηθεί επίσης από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Το έργο αφορά στην κατασκευή προσθήκης πενταόροφου κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο θα περιλαμβάνει διάφορα Λειτουργικά Τμήματα που συμπληρώνουν την κτιριακή του υποδομή, ώστε να καλύψει τις σημερινές απαιτήσεις εξυπηρέτησης της Υγειονομικής του Περιφέρειας  Η Δημόσια Επιλέξιμη δαπάνη ανέρχεται σε 29.366.170 ευρώ, με πίστωση για το 2012, 6.000.000 ευρώ. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου είναι 49 μήνες με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Μηνυτήρια αναφορά για τα πλαστά πτυχία ΤΕΕ

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Προεδρεύοντος και των μελών του ΠΥΣΔΕ Άρτας, όπως και κατά παντός υπευθύνου, για παράβαση καθήκοντος και άλλες αξιόποινες πράξεις, ή παραλείψεις αναφορικά με την υπόθεση των παράνομων πτυχίων των ΤΕΕ της Άρτας κατέθεσε χθες Τρίτη η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ).

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα παραχώρησε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός αναφέροντας πως παρότι το ΠΥΣΔΕ Άρτας συνεκλήθη στις 2 και 3 Ιουνίου του 2011 για την ακύρωση των συγκεκριμένων παράνομων τίτλων σπουδών, μετά από έρευνα που διεξήχθη αποφάσισε την ακύρωση μόλις 59 τίτλων σπουδών, «την ίδια ώρα που εκατοντάδες άλλοι τίτλοι σπουδών που αποκτήθηκαν με ανάλογες παράνομες μεθοδεύσεις δεν ακυρώνονται», όπως επεσήμανε.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στους Εθνικούς Δρυμούς

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την αποτροπή  κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιών, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης  φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός. Η απόφαση ισχύει από την υπογραφή της και μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι την 31-10-2011. Η απαγόρευση  εφαρμόζεται  από ώρα 21.00 έως 06.00  στους Εθνικούς Δρυμούς του Νομού και
σε περιοχές των Δασαρχείων Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Μετσόβου.

Στο ΣτΕ η απόφαση για το δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κληθεί να αποφανθεί για το αν θα υπάρξουν επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων του Ν. Άρτας, μετά από την ένσταση που κατέθεσε η υποψήφια Σταυρούλα Καραβασίλη, κατά του κύρους των εκλογών του 2010. Το Εφετείο έκρινε ότι ήταν νόμιμη η συμμετοχή του συνδυασμού του εκλεγέντος δημάρχου Μαρίνου Γαρνέλη, απορρίπτοντας την ένσταση της κ. Καραβασίλη για μη νόμιμη ποσόστωση και η ίδια προσέφυγε στο ΣτΕ. Η κ. Καραβασίλη είχε καταλάβει την τρίτη θέση στις εκλογές, με διαφορά 15 ψήφων από τον κ. Γαρνέλη ο οποίος πέρασε στο δεύτερο γύρο και εξελέγη δήμαρχος. Μέχρι το τέλος του έτους θα εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ για επανάληψη ή μη των εκλογών. Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων είναι ο μοναδικός δήμος της Ηπείρου στον οποίο υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα.

Σύσκεψη με τους κατοίκους του Περάματος

 

Υψίστης προτεραιότητας, θεωρεί η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, την ολοκλήρωση και την θεσμοθέτηση του Ρυθμιστικού. Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων του τοπικού διαμερίσματος Περάματος. Στη συγκέντρωση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα του Περάματος, με έμφαση στην ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής, τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Χθες το πρωί, στο γραφείο του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Βασίλη Μασαλά, του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Γκόγκου και των μελετητών του έργου ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης. Στη σύσκεψη δόθηκαν οι τελευταίες κατευθύνσεις για την τροποποίηση και την οριστικοποίηση της μελέτης.

Εκδηλώσεις στη Φούρκα

Η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κων/νου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, θα τιμηθούν με εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας και της Τοπικής Κοινότητας  Φούρκας, την Τετάρτη, 20  Ιουλίου, στη Φούρκα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει :
Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και στέψη των προτομών Κων/νου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου
Σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της VIII Μεραρχίας
Ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Παγανιά, Αντιδήμαρχο Κόνιτσας
Αναπαράσταση πορείας μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου και του τραυματισμού του ήρωα αξιωματικού Κ. Δαβάκη, διοικητή του αποσπάσματος της Πίνδου. Η αναπαράσταση θα γίνει από ηλικιωμένες γυναίκες  σε συνεργασία με άνδρες της VIII Μεραρχίας
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας»  της Φούρκας. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην πλατεία  της Φούρκας, αφού προηγηθεί καλωσόρισμα των  προσκεκλημένων από τον κ. Παναγιώτη Γαργάλα, Δήμαρχο Κόνιτσας.

Ημερίδα με θέμα «Τεχνολογία, Περιβάλλον και Κτηματολόγιο. Συνλειτουργία και αλληλεπίδραση»

Ημερίδα με θέμα «Τεχνολογία, Περιβάλλον και Κτηματολόγιο. Συνλειτουργία και αλληλεπίδραση» πραγματοποιείται την Παρασκευή 15 Ιουλίου από τις 9:30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης Ιωαννίνων.
Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αγρονόμων – Τοπογράφων – Μηχανικών, Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Ηπείρου.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα μιλήσουν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Σμύρης για τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας Βασίλης Παγούνης για τη χρήση των σύγχρονων γεωδαιτικών τεχνικών για την τεκμηρίωση μνημείων, καθώς και επιστήμονες που έχουν να κάνουν με το κτηματολόγιο, όπως ο Μιχάλης Γιάννιου, επιστημονικός σύμβουλος της «Κτηματολόγιο Α.Ε.», ο Χριστόδουλος Δανέζης τοπογράφος μηχανικός, ο Μάριος Χαϊνταρλής δικηγόρος, η Έφη Δημοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια του ΕΜΠ και η Ευαγγελία Νικολογιάννη τοπογράφος – μηχανικός από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.».
Οι δύο πρώτες ενότητες που προαναφέρθηκαν αφορούν την τεχνολογία και το κτηματολόγιο, ενώ η τρίτη που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 2 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο αφορά το περιβάλλον με ομιλητές τον συντονιστή του φορέα διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου Μιχάλη Βάκκα, τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Δασικών Χαρτών Λένα Γρηγοροπούλου και Μανώλη Παπουτσάκη και τέλος την Καθηγήτρια του ΕΜΠ Χρυσή Πότσιου.

35χρονος συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα για διάθεση κλεμμένων αυτοκινήτων στην Αλβανία

Ένας 35χρονος, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Ο 35χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, να οδηγεί αυτοκίνητο για το οποίο έχει δηλωθεί κλοπή. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης είχε σκοπό να μεταφέρει το αυτοκίνητο στην Αλβανία σε άτομο Αλβανικής καταγωγής, αγνώστων στοιχείων, έναντι αμοιβής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Δύο Ηπειρώτες Αθλητές στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου

Δύο αθλητές των σωματείων της Ηπείρου επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν με την Εθνική Ομάδα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου Εφήβων-Νεανίδων που θα γίνει στην Αδριανούπολη στις 16 και 17 Ιουλίου. Πρόκειται για τον Κώστα Βλάχα του ΑΓΣ Ιωαννίνων στα 1.500 μ. και τον Ευτύχιο Σουλιώτη του ΣΚΑ Παραμυθιάς στα 800 μ.