Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Κούλουμα με χιόνι

Συνελήφθησαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στα διευρωπαϊκά δίκτυα η Ιόνια έως τη Κακαβιά

Κινητοποιήσεις  στην Ηγουμενίτσα για τους μετανάστες

Και πάλι εμπόδισαν κάτοικοι της Πέρδικας τις έρευνες για τον αγωγό

Εξασφάλισε το βαθμό της ισοπαλίας ο ΠΑΣ

Κούλουμα με χιόνι

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επιβεβαιώθηκαν και χιόνι έπεσε χθες στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων αλλά και νιφάδες το μεσημέρι στην πόλη. Ο Δήμος Ιωαννιτών γιόρτασε τα Κούλουμα στα Λιθαρίτσια, με αρκετό κρύο. Από χθες το απόγευμα το χιόνι αυξήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό στο Μαλακάσι, από την Κοζάνη και μετά και στην περιοχή του Πολύμυλου. Σήμερα Τρίτη, η θερμοκρασία προβλέπεται επίσης πολύ χαμηλή, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί, με το χιονιά που κατεβαίνει από το βορρά να απομακρύνεται από την Ήπειρο προς την κεντρική Ελλάδα.

Συνελήφθησαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο Αλβανοί 38 και 20 ετών, που κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν 22χρονο μέσα στο σπίτι του στο Καναλάκι Πρέβεζας και λήστεψαν τη μητέρα του. Οι δύο δράστες προσπαθούσαν πεζοί να περάσουν στην Αλβανία, αλλά συνελήφθησαν από αστυνομικούς στην Θεσπρωτία. Η μητέρα του θύματος αναγνώρισε τους συλληφθέντες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα εργάζονταν στο Καναλάκι. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ένοπλη ληστεία. Στο μεταξύ, ο 22χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Στα διευρωπαϊκά δίκτυα η Ιόνια έως τη Κακαβιά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα σχέδια έργων που επιλέχθηκαν για να επιχορηγηθούν από τα κονδύλια του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ). Ανάμεσά τους και τρία έργα από την Ελλάδα στα οποία συμπεριλαμβάνεται η μελέτη για την Ιόνια Οδό ως την Κακαβά με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά αφορούν την κατασκευή και αναβάθμιση ζωτικής σημασίας υποδομών  μεταφορών για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κινητοποιήσεις  στην Ηγουμενίτσα για τους μετανάστες

Την παρέμβαση της στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λαδοχωρίου – Γραικοχωρίου, για το θέμα των μεταναστών, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνει συγκέντρωση των κατοίκων στις 18:00 στην Πλατεία Δημαρχείου, ως μέσο “πίεσης” στο Δημοτικό Συμβούλιο, που την ίδια ώρα θα συζητάει το θέμα. Οι κάτοικοι στις πρόσφατες λαϊκές συνελεύσεις τους, έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στην πρόταση από τη Δημοτική αρχή για δημιουργία «προσωρινού» καταυλισμού μετανστών στην θέση «Γωνιά», ενώ ζητάνε τη λήψη μέτρων από την πολιτεία για την άμεση απομάκρυνση όλων των παράνομων μεταναστών από την Ηγουμενίτσα.

Και πάλι εμπόδισαν κάτοικοι της Πέρδικας τις έρευνες για τον αγωγό

Αντέδρασαν το Σάββατο κάτοικοι της Πέρδικας, όταν εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή, στα ανοιχτά της Πέρδικας, το σκάφος, που ξεκίνησε τις εργασίες, Λεπτομερούς Υποθαλάσσιας Έρευνας & Χαρτογράφησης, για το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού.
Στο σημείο συγκεντρώθηκαν αλιευτικά σκάφη, στα οποία επέβαιναν κάτοικοι αλλά και ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Σπύρος Κώστας, και ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Πέρδικας κ. Σπύρος Ζωγράφος.
Το αίτημα των κατοίκων ήταν το σκάφος GEO PROTECTOR, με σημαία Παναμά, να απομακρυνθεί από την περιοχή και να σταματήσουν οι έρευνες για τον υποθαλάσσιο αγωγό στην περιοχή.

Εξασφάλισε το βαθμό της ισοπαλίας ο ΠΑΣ

Με γκολ του Μπακαγιόκο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε και εξασφάλισε βαθμό της ισοπαλίας από την Καρδίτσα, μένοντας στο 1-1 με την Αναγέννηση και διατηρώντας την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα.