Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

  • Σύσκεψη για τον Τουρισμό στην Πρέβεζαalt
  • Συγχωνεύσεις σχολείων και αντιδράσεις
  • Καμιά δέσμευση από την επίσκεψη Μαγκριώτη εκτιμά η ΝΔ
  • Να διοργανώσει η βουλή επετειακή εκδήλωση για την απελευθέρωση ζητά  Μ. Παντούλας
  • Προσυνεδριακή συνέλευση της Δημοκρατικής Αριστεράς
  • Συζήτηση για την παραχώρηση στο Δήμο Εθνικού σταδίου, Πανειπηρωτικού και ΕΑΝΚΙ
  • Ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία
  • 88 παραβάσεις σε 6 ώρες βεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές
  • Έκρυβε αλλοδαπούς στο ντεπόζιτο!

Σύσκεψη για τον Τουρισμό στην Πρέβεζα

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Πρέβεζα σύσκεψη για την Τουριστική ανάπτυξη, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, που είναι αρμόδιος για τα θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας. Με τη σύσκεψη αυτή ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Περιφέρειας για την χάραξη ενιαίας στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Ηπείρου. Από τον κ. Στράτο Ιωάννου κατατέθηκαν οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου που περιλαμβάνουν τα έργα υποδομής και τη διαφημιστική προβολή. Τονίστηκε η ανάγκη αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των δράσεων που θα ενεργοποιηθούν με την παράλληλη σύσταση Οργανισμού Προώθησης Τουρισμού, στον οποίο προτάθηκε να εκπροσωπούνται η Περιφέρεια, οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια και οι συναφείς με τον τουρισμό επαγγελματικοί κλάδοι.

Συγχωνεύσεις σχολείων και αντιδράσεις

Την κατάργηση 10 δημοτικών σχολείων και 9 νηπιαγωγείων, τον υποβιβασμό επτά δημοτικών σχολείων και ενός νηπιαγωγείου και συγχωνεύσεις επιφέρει, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Ήπειρο. Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν υπάρχουν καταργήσεις, αλλά συγχωνεύσεις γυμνασίων και Λυκείων ή Λυκειακών τάξεων, ιδίως σε περιφερειακούς δήμους.  «Το νέο σχολείο είναι της τρόικας και του ΔΝΤ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Μπάμπης Τουφίδης σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος προανήγγειλε κινητοποιήσεις. Σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 7 το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη το απόγευμα είναι προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Καμιά δέσμευση από την επίσκεψη Μαγκριώτη εκτιμά η ΝΔ

Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ, εκτιμά ότι ο υφυπουργός κ. Ι. Μαγκριώτης επισκέφθηκε τα Γιάννενα και την Ήπειρο χωρίς καμία δέσμευση για την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής. Ταυτόχρονα σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη στην Ήπειρο, ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Καμία απολύτως δέσμευση δεν υπήρξε από πλευράς του Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη σχετικά με τα υπό κατασκευή έργα στην Ήπειρο, ενώ δεν ανακοίνωσε κανένα νέο έργο.

Να διοργανώσει η βουλή επετειακή εκδήλωση για την απελευθέρωση ζητά  Μ. Παντούλας

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Γιαννιώτης βουλευτής Μιχάλης Παντούλας ζητάει να διοργανωθεί από τη Βουλή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913. Η επιστολή αναφέρει:

«Το 2013 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό. Με την ευκαιρία αυτής της επετείου επιθυμώ να σας καταθέσω την πρόταση η Βουλή των Ελλήνων να διοργανώσει επετειακή – ιστορική έκθεση στον εκθεσιακό της χώρο, όπως πραγματοποίησε αντίστοιχες επετειακές εκθέσεις για την Κρήτη, τα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη».

Προσυνεδριακή συνέλευση της Δημοκρατικής Αριστεράς

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, και ώρα 6:30΄μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί η προσυνεδριακή συνέλευση των μελών της Δημοκρατικής  Αριστεράς του νομού Ιωαννίνων.
Σε αυτή θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση πάνω επάνω στα βασικά ιδρυτικά  κείμενα της Δημοκρατικής Αριστεράς, τις θέσεις και το καταστατικό καθώς και στα προβλήματα της περιοχής.
Θα εκλεγούν οι αντιπρόσωποι για το συνέδριο και η τοπική πολιτική επιτροπή.
Στην προσυνεδριακή συνέλευση, που θα είναι ανοιχτή καλούνται να συμμετέχουν όλα τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς και πολίτες που ενδιαφέρονται.

Συζήτηση για την παραχώρηση στο Δήμο Εθνικού σταδίου, Πανειπηρωτικού και ΕΑΝΚΙ

Με τον Ειδικό Γραμματέα Άθλησης και Διατροφής του Υπουργείου Υγείας Κώστα Παταβούκα και τον Ειδικό Σύμβουλο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Περικλή Βασιλάκη συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ιωαννιτών Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Στις συναντήσεις αυτές, άνοιξε η συζήτηση για την παραχώρηση στο Δήμο του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων, του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου και του ΕΑΝΚΙ.

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε για την πρόθεση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα να προχωρήσει σε επένδυση 87 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο και τους ζήτησε να σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.
Τέλος, συζήτησαν την εξόφληση των υποχρεώσεων της Γραμματείας προς το Δήμο, από τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

Ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Το κοινωνικό φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας: Το θεσμικό πλαίσιο και η εμπλοκή των εκπαιδευτικών παραγόντων» πραγματοποιείται την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.
Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Σχολικό Σύμβουλο Νομικών – Πολιτικών Επιστημών Ιωάννη Αδαμόπουλο σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς νομικών πολιτικών επιστημών του Νομού Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, τόσο για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, όσο και για πρακτικά θέματα, και τρόπους αντιμετώπισης περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας στο χώρο του σχολείου.

88 παραβάσεις σε 6 ώρες βεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές

Εντατικοί έλεγχοι σε ολόκληρη την Ήπειρο πραγματοποιούνται από τους αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εφαρμόζονται ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνομικής παρουσίας και δράσης και εντείνεται η αστυνομική παρουσία με την αύξηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών, ενώ παράλληλα εφαρμόζονται και στοχευμένες αστυνομικές δράσεις σε προεπιλεγμένες περιοχές, με στόχο την αναβάθμιση της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας και δράσης τόσο σε προληπτικό επίπεδο, όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο, καθώς και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι υφιστάμενες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου στις 12 Μαρτίου πραγματοποίησαν εντατικούς αστυνομικούς ελέγχους, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, βεβαιώνοντας συνολικά 88 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών, Ναρκωτικών, Πνευματικής Ιδιοκτησίας., παραβάσεις Τροχαίας, του Υγειονομικού Κανονισμού αλλά και άλλων Ειδικών Ποινικών Νόμων.
Οι εξειδικευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν τόσο σε επίπεδο Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, όσο και στις επιμέρους Αστυνομικές Διευθύνσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Έκρυβε αλλοδαπούς στο ντεπόζιτο!

Συνελήφθη, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 55χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στη δεξιά δεξαμενή πετρελαίου του οχήματός του, τέσσερις (04) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.