Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

  • Πρωτοφανές έγκλημα στη Βαπτιστήalt
  • Θα απορροφήσει η ΔΕΥΑΙ το ΦΠΑ
  • Άρτα: Παραχώρηση από το Δήμο 30 στρ. για την επέκταση του Νοσοκομείου
  • Περιοδεία πραγματοποιεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραϊτης
  • Ερώτηση για την Ιονία οδό από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • Πανγιαννιώτικη απεργία την προσεχή Τετάρτη
  • Αθώοι για τη δίκη του Ξενία

Πρωτοφανές έγκλημα στη Βαπτιστή

Τη σύζυγό του φέρεται ότι σκότωσε χθες στη Βαπτιστή Τζουμέρκων, μέσα στο σπίτι τους, ένας 80χρονος κάτοικος του χωριού. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί και οι συγχωριανοί που έτρεξαν στο σπίτι βρήκαν νεκρή τη 76χρονη γυναίκα. Ο 80χρονος έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από την αστυνομία. Το δίκαννο που πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε, βρέθηκε στο σπίτι.

Θα απορροφήσει η ΔΕΥΑΙ το ΦΠΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ, αποφάσισε να μην υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση, τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και των Δημοτικών Ενοτήτων.
Η ΔΕΥΑΙ είναι υποχρεωμένη από το νόμο να επιβάλλει το επόμενο διάστημα ΦΠΑ 13% στα δημοτικά διαμερίσματα, αποφάσισε, όμως, στις περιπτώσεις αυτές να μειώσει τα τιμολόγια κατά 13% ώστε να μην υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση για τους καταναλωτές.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, μόλις ολοκληρωθεί η επαναδιαπραγμάτευση των δανείων της επιχείρησης με το Ταμείο Παρακαταθηκών, βάση της τελευταίας τροπολογίας, θα εξεταστούν όλα τα αιτήματα ευπαθών κοινωνικών ομάδων για μείωση των τιμολογίων του νερού.

Άρτα: Παραχώρηση από το Δήμο 30 στρ. για την επέκταση του Νοσοκομείου

Τη δωρεάν παραχώρηση στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, έκτασης εμβαδού 30 στρεμμάτων στο λόφο Περάνθης η οποία συνορεύει με την ιδιοκτησία του Γενικό Νοσοκομείο Άρτας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρταίων, μετά από αίτημα του Νοσοκομείου. Ο σκοπός της δωρεάν παραχώρησης της ανωτέρω έκτασης είναι η επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, ώστε στο νέο κτίριο να αναπτυχθούν νέα τμήματα αλλά και να μεταστεγαστούν κάποια από τα υπάρχοντα όπως είναι η Αιμοδοσία και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Περιοδεία πραγματοποιεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραϊτης

Συνάντηση με εργαζόμενους στα Γιάννενα  και περιοδεία σε εργοστάσια της ΒΙΠΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης. Ο κ. Μωραϊτης θα έχει συνάντηση με εργαζόμενους στο δικαστικό μέγαρο όπου εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα, με τους συμβασιούχους εργαζόμενους της πρώην ΑΔΕΙ στο δημαρχείο και θα περιοδεύσει σε επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ.

Ερώτηση για την Ιονία οδό από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα κατέθεσαν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος, σχετικά με την εξέλιξη και ολοκλήρωση κατασκευής του Δυτικού άξονα- Ιόνια Οδός.

Οι βουλευτές ρωτούν αν θα χαρακτηριστεί ο Δυτικός Οδικός Άξονας (Ιόνια Οδός), έργο πρώτης προτεραιότητας, άμεσης ανάγκης και εθνικής εμβέλειας και σημασίας από το Υπουργείο Υποδομών; Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις και να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι παραλείψεις, για την υλοποίηση της σύμβασης στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα; Και αν το υπουργείο θα προχωρήσει σε επίσπευση της ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων;

Πανγιαννιώτικη απεργία την προσεχή Τετάρτη

Πανγιαννιώτικη απεργία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Μαρτίου, καθώς και συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Ιωαννίνων στις 10 το πρωί.Η  απεργία πραγματοποιείται μετά από απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί, αύριο Πέμπτη, 17 Μαρτίου, γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου. Εξ’ άλλου τη συμπαράστασή του στους συμβασιούχους της ΑΔΕΙ εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Ηπείρου, χαρακτηρίζοντας δίκαιο τον αγώνα τους για μόνιμη, σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Αθώοι για τη δίκη του Ξενία

Αθώοι κρίθηκαν και οι εννέα κατηγορούμενοι πολίτες των Ιωαννίνων οι οποίοι συμμετείχαν τον Ιούνιο του 2005 στην εκδήλωση κατά της παραχώρησης του δημόσιου χώρου του πρώην Ξενία. Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων εκδόθηκε χθες. Μεταξύ άλλων, το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι υπέπεσαν σε «νομική πλάνη» με την έννοια ότι δεν είχαν συνείδηση του «παράνομου χαρακτήρα της πράξης τους». Για το λόγο αυτό αθωώθηκαν από την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.