Ειδική Οικονομική Ζώνη στο Πωγώνι!

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μαζί με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Οδ. Πότση, το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλη και τον Αντιδήμαρχο κ. Στ. Κουκουλάρη συναντήθηκαν σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων κ. Π. Σελέκο, με τον οποίο συζήτησαν τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης  στην περιοχή Πωγωνίου.

«Η Περιφέρεια μετέφερε στο Γ.Γ. την απόλυτη στήριξη στην πρωτοβουλία του Δήμου για την δημιουργία της Ε.Ο.Ζ. και ειδικότερα για την προώθηση των διαδικασιών που απαιτούνται και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Αν τελικά εξασφαλιστούν οι εγκρίσεις με τις φορολογικές και δασμολογικές  ελαφρύνσεις που προβλέπονται, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε υποβαθμισμένες περιοχές όπως είναι και η παραμεθόριος με την Αλβανία»,  δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διευκρινίστηκε ότι σύμφωνα και  με  απάντηση του  Επιτρόπου  της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις  Όλι Ρεν σε ερώτηση ευρωβουλευτή, οι ΕΟΖ δημιουργούνται σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη αναπτυξιακή υποβάθμιση από την κρίση, ενώ δεν υπάρχει κανένα ζήτημα  εφαρμογής ειδικών εργασιακών σχέσεων σε αυτές.