Ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Πάργας ο Αντ. Μπέζας!

bezas_antΩς ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Πάργας θα εργάζεται ο πρώην Υπουργός Αντώνης Μπέζας, σύμφωνα με την σχετική απόφαση που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Ο κ. Μπέζας θα παρέχει τις υπηρεσίες του στον Δήμο Πάργας για θέματα σχετικά με κατασκευές τεχνικών έργων, καθώς και σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και πράξεων εφαρμογής.

Σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Μπέζας “θα υπόκειται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά για θέματα σχετικά με κατασκευές τεχνικών έργων, καθώς και σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και πράξεων εφαρμογής. Για την πρόσληψη θα υπογραφεί ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από την οποία θα συναφθεί η εργασιακή σχέση και θα αρχίσει η υποχρέωση για παροχή υπηρεσιών. Η συνολική δαπάνη προϋπολογίζεται σε 30.120 ευρώ και θα βαρύνει τους KA6031 και σε 7.397,64 ευρώ και βαρύνει τον KA6053 του  προϋπολογισμού έτους 2015 του Δήμου Πάργας.”

Με την γνωστοποίηση αυτής της εξέλιξης, σε δηλώσεις του στο prevezaposto.gr ο Αντώνης Μπέζας σημείωσε πως ο Δήμαρχος Πάργας του ζήτησε να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο, κάτι που το αποδέχθηκε γιατί γνωρίζει και την περιοχή και ;έχει διάθεση να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση και να βοηθήσει το έργο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.
Πολύ ανθρώπινα δε πρόσθεσε, ότι και για βιοποριστικούς λόγους αποδέχθηκε την πρόταση, αφού από την πολιτική δεν έχει πλουτίσει, ενώ είχε εγκαταλείψει και την επαγγελματική του ενασχόληση ως μηχανικός στην Ηγουμενίτσα όσο ασχολούνταν με την πολιτική.
Διευκρίνισε επίσης ότι η συνολική επιβάρυνση του Δήμου για το πρόσωπό του δεν θα ξεπερνά το ποσό των 15.000 ευρώ τον χρόνο αφού η εγγραφήσα δαπάνη στον προϋπολογισμό του Δήμου δεν αφορά τον ίδιο αλλά την συνολική δαπάνη για δύο ειδικούς συμβούλους που έχει δικαίωμα να προσλάβει ο Δήμαρχος, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών κλπ εισφορών που βαρύνουν εργαζόμενο και εργοδότη.

Όπως είναι γνωστό οι ειδικοί σύμβουλοι προσλαμβάνονται με προσωπική απόφαση των Δημάρχων και η θητεία τους ακολουθεί το χρονικό διάστημα της θητείας του Δημάρχου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάργας, Αντώνης Νάστας, σημειώνει ότι  “τον κύριο Μπέζα τον παρακαλέσαμε να έρθει να μας βοηθήσει με τις γνώσεις και με την εμπειρία που έχει. θεώρησε και αυτός ότι όμοροι δήμοι είμαστε και θα έρθει και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Στο δημοσίευμα που αναφέρει ότι θα λαμβάνει μηνιαίο μισθό 3.126,47 ευρώ ο Δήμαρχος αποσαφηνίζει ότι “μέσα στον προϋπολογισμό του Δήμου υπάρχει κωδικός που μπορεί να λέει 37.000 χιλιάδες ευρώ για τους επιστημονικούς συνεργάτες. Ο Δήμος Πάργας έχει δύο επιστημονικούς συνεργάτες και ο μηνιαίος μισθός του καθενός είναι 1.300 ευρώ το μήνα, συν την ασφάλειά του. Δηλαδή ο μισθός είναι 1.150 ευρώ, συν 150 ευρώ επίδομα τέκνων, (έχει δύο παιδιά, άρα 75 ευρώ για κάθε παιδί) και 400 ευρώ για την ασφάλειά του. Τώρα τα υπόλοιπα είναι ράδιο αρβύλα.
Ο κυριος Μπέζας είναι επίτιμος δημότης του Δήμου Πάργας με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς θέλουμε να μας συνδράμει με τις γνώσεις του ως πολιτικός μηχανικός. Και βέβαια με την εμπειρία που έχει, θα βοηθήσει τον Δήμο Πάργας, γι΄αυτό και τον επέλεξα. Μάλιστα τον πίεσα για να έρθει και επειδή εκτιμά και την φιλία μας και τη συνεργασία που είχαμε θα προσφέρει αρκετά στον Δήμο Πάργας.
Οι 37.000 χιλιάδες που αναφέρονται στον προϋπολογισμό είναι για τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες του Δήμου, ο δεύτερος είναι δικηγόρος τον οποίο πήραμε για να προσφέρει στον Δήμο νομικές υπηρεσίες” είπε τέλος ο Δήμαρχος Πάργας