Εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο για την ημέρα της γυναίκας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών υπάλληλων Ν. Θεσπρωτίας διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, τη Πέμπτη 8 Μαρτη και ώρα 20:30.

Θυμόμαστε και τιμάμε τις εργάτριες στις κλωστοϋφαντουργίες και στα ραφτάδικα της Ν. Υόρκης, που στις 8 Μαρτη του 1857, βγήκαν στους δρόμους, διεκδικώντας ιση αμοιβή μεροκάματου με τους άντρες συναδέλφους, 10ωρο και φωτεινές αίθουσες εργασίας. Η απεργία τους βάφτηκε στο αίμα απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις, όμως δε λύγησαν, συνέχισαν τον αγώνα. Η ημέρα αυτή συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στιγμές του εργατικού κινήματος. Φωτεινό παράδειγμα για τις εργαζόμενες της εποχής μας, να καταλάβουν το αληθινό νόημα της ημέρας, για να πάψουν να είναι θεατές των δικαιωμάτων τους που χάνονται.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες αλλά και τους συναδέλφους να παραβρεθούν γιατί το γυναίκειο ζήτημα δεν αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες, αλλά όλους μας

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ένα χαιρετισμό, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και στο τέλος θα πραγματοποιηθεί ένα μικρό γλέντι με μουσική, φαγητό, παραδοσιακές πίτες που θα φτιάξουν συναδέλφισσες, και άλλα.