Εκδήλωση της ΛΒ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Μουσείο Ηγουμενίτσας

mouseio

mouseioΗ ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19:00, για την παρουσίαση του Έργου της Εφορείας κατά το έτος 2011.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει η προβολή του αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ «Δοκός. Το αρχαιότερο γνωστό ναυάγιο στον κόσμο» που συμμετείχε, με βράβευση, στην 1η Διεθνή Συνάντηση Aρχαιολογικής Tαινίας του Mεσογειακού Xώρου AΓΩN. Παρουσιάζει στιγμιότυπα από την πορεία μιας αρχαιολογικής έρευνας, τις δυσκολίες, αλλά και τη συγκίνηση της αποκάλυψης των αρχαιολογικών ευρημάτων, στη θάλασσα και την ξηρά.

Το πρόγραμμα:

Παρουσίαση – Ομιλία:
– «Το Έργο της ΛΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων κατά το έτος 2011», Ομιλητής, κ. Κωνσταντίνος Σουέρεφ, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Εφορείας.

Προβολή ντοκιμαντέρ:
«Δοκός. Το αρχαιότερο γνωστό ναυάγιο στον κόσμο», Σκηνοθεσία: Νίκος Βεργίτσης – Στράτος Στασινός, Παραγωγή: Αrtoon S.A – Plagon S.A, 1995, διάρκεια 52΄ (Βραβείο φωτογραφίας φεστιβάλ ΑΓΩΝ 1996).
Η ταινία έχει ως θέμα την υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στη νήσο Δοκό στον Αργολικό Κόλπο, την πρώτη συστηματική αρχαιολογική έρευνα αρχαίου ναυαγίου στην Ελλάδα, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών κατά τα έτη 1989-1992.
Η έρευνα έφερε στο φως το φορτίο ενός πλοίου της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού, γύρω στα 2.200 π.Χ., εύρημα που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο και το οποίο αποτελεί πολύτιμη μαρτυρία για τη ναυσιπλοΐα, το θαλάσσιο εμπόριο και την οικονομία στον αιγαιακό χώρο στα τέλη της 3ης χιλιετίας π.Χ.

Με την ευγενική υποστήριξη του φεστιβάλ ΑΓΩΝ
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό