Ελέγχεται σπίτι στο Πολύδροσο και αποθήκη στο Άνω Ζάλογγο, σε ειδικά εργαστήρια τα ευρήματα

BROSYNA EKAM 22Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι η σύσκεψη που έγινε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και με τη συμμετοχή όλων των αξιωματικών που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός ζήτησε από όλους εντατικοποίηση της προσπάθειας ώστε σύντομα να υπάρξει επίλογος σε μία υπόθεση που ταλαιπωρεί τη χώρα για τέσσερις μήνες περίπου.
Εν μεταξύ, η επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ήδη ελέγχεται σχολαστικά ένα σπίτι στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές το σπίτι είχε διαρρηχθεί και υπάρχουν ίχνη διαμονής ανθρώπων. Μάλιστα στο ψυγείο βρέθηκαν και φαγητά.

Τα στοιχεία αυτά έχουν αποσταλεί ήδη στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να γίνει έλεγχος και ταυτοποίηση από την οποία θα αποδειχθεί εάν εκεί είχαν βρει καταφύγιο ο Μάριαν Κόλα και ο Ιλίρ Κούπα.

Παράλληλα κοντά στο Άνω Ζάλογγο, εντοπίστηκε μία αποθήκη, όπου τα ευρήματα που περισυνέλεξαν οι άνδρες της Αστυνομίας δείχνουν ότι έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα για την παραμονή ανθρώπων.

Και τα ευρήματα αυτά έχουν σταλεί στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ ώστε να φανεί εάν πρόκειται για χρήση από λαθρομετανάστες ή από τους δύο Αλβανούς δραπέτες.

Συγχαρητήρια Δένδια σε ΕΛΑΣ και Χατζηκώστα

Νωρίτερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου είδε από κοντά και συνομίλησε με τον τραυματισμένο αστυνομικό των ΕΚΑΜ.

Ο αστυνομικός ως γνωστόν τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή των ΕΚΑΜ με τον Μάριαν Κόλα και τον Ιλίρ Κούπα.

Ο Υπουργός έφτασε στα Γιάννινα συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο νοσοκομείο ενημερώθηκε από τον διοικητή του Φώτη Βάββα και τους γιατρούς για την πορεία της υγείας του 26χρονου άνδρα των ΕΚΑΒ.

Ο ίδιος, σε δήλωση που έκανε ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και τους συνεχάρη για την ετοιμότητα που επέδειξαν.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση της αστυνομίας, περιορίστηκε να πει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη όπως συμβαίνει τους τέσσερις τελευταίους μήνες.

Εξήρε το έργο των αστυνομικών κι επανέλαβε ότι το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας έχει προβλήματα, τα οποία γνωρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και θα μεριμνήσει για τις λύσεις.