Ελεγχόμενη έκρηξη σε… ξεχασμένο χαρτοφύλακα

elas

elasΜε μία ελεγχόμενη έκρηξη σε χαρτοφύλακα που εντοπίστηκε στα δικαστήρια της Πρέβεζας ολοκληρώθηκε η περιπέτεια που είχε ξεκινήσει από το πρωί, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, περί τοποθέτησης βόμβας.

Το κτίριο των Δικαστηρίων εκκενώθηκε νωρίς το πρωί και στο χώρο μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ερεύνησαν εξονυχιστικά το χώρο και εντόπισαν έναν… ύποπτο χαρτοφύλακα.

Παρότι –όπως συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις- όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι πρόκειται για τηλεφώνημα φάρσα έγινε ελεγχόμενη έκρηξη στον χαρτοφύλακα που βρέθηκε.

Σε γνωστό δικηγόρο της Πρέβεζας ανήκει ο χαρτοφύλακας που έκανε άνω κάτω την Αστυνομία και οδήγησε στην ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο δικηγόρος είχε υποθέσεις και στους δύο ορόφους των δικαστηρίων. Όταν έγινε το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας προκλήθηκε αναστάτωση.

Καθώς λοιπόν αποχωρούσε από την αίθουσα ξέχασε το χαρτοφύλακα πάνω στο έδρανο.

Τα δικαστήρια εκκενώθηκαν κι έπιασε δουλειά η Αστυνομία.

Εντοπίζοντας λοιπόν τον ξεχασμένο χαρτοφύλακα πάνω στο έδρανο τον θεώρησε και ύποπτο.

Κατά τη διαδικασία του ελέγχου αναγνωρίστηκε από άλλο συνάδελφο του δικηγόρου ο οποίος είχε φύγει στο μεταξύ για το Αγρίνιο όπου είχε άλλη υπόθεση.

Όταν του έγινε το τηλεφώνημα θυμήθηκε ότι είχε ξεχάσει τον χαρτοφύλακα με τις δικογραφίες, αλλά ήταν ήδη αργά αφού αυτός είχε καταστραφεί από τους αστυνομικούς.

Ευτυχώς στα αρχεία του υπολογιστή του διασώζονται οι δικογραφίες.