Ενημέρωση από την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

sxoleio

sxoleioΤο ΔΣ της ΕΛΜΕ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

✦  καλεί  -με αφορμή τη έναρξη της νές σχολικής χρονιάς – τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους που απειλούνται από την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων (νέο ενιαίο μισθολόγιο – κατάργηση επιδομάτων – αξιολόγηση – ωράριο). 

✦  εκφράζει την ανησυχία του για τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων του Νομού μας, τις ελείψεις σε προσωπικό (10 – 12 κενά)  και ιδιαίτερα  την υποστελέχωση και παραμέληση της ειδικής αγωγής.

✦  Επισημαίνει προς τη διοίκηση της δευτεροβάθμιας τους κινδύνους που προκαλούνται από παράτυπες διαρροές μαθητικού πληθυσμού από ορισμένες σχολικές μονάδες προς κάποιες άλλες με αποτέλεσμα οι πρώτες να συρρικνώνται και οι δεύτερες να υποβαθμίζονται από τον μεγάλο αριθμνό  μαθητών και τις πολυπληθείς τάξεις.

✦  δηλώνει την αλληλεγγύη του στις σχολικές καθαρίστριες που παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτες και απαιτεί την επαναπρόσληψή και μονιμοποίησή τους, αφού καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

✦  εγκρίνει ψηφίσματα συμπαράστασης για τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς της Σάμου και τους διοικητικούς υπαλλήλους στα Πανεπιστήμια που διώκονται ποινικά για τους συνδικαλιστικούς τους αγώνες.

✦  Προγραμματίζει Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ προς τα τέλη του μήνα  και για αυτό ορίζει την επόμενη περίοδο ως χρόνο ενημερωσης και επικοινωνίας των μελών του ΔΣ με τους συναδέλφους στα σχολεία.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία των σχολικών καθαριστριών!

Η κυβέρνηση έχει αφήσει απλήρωτες τις καθαρίστριες που εργάζονται στα δημόσια σχολεία για τους τελευταίους 4 μήνες της περασμένης σχολικής χρονιάς. Η κοινωνική της ευαισθησία απέναντι στις εδώ και χρόνια συμβασιούχες εργαζόμενες μεγιστοποιήθηκε μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, αφού με την έκδοση δύο κοινών Υπουργικών Αποφάσεων μέσα στον Σεπτέμβρη ο μισθός των καθαριστριών μειώνεται κατά 10%! Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη και σήμερα  οι συμβάσεις τους δεν έχουν υπογραφεί με αποτέλεσμα να εργάζονται εθελοντικά στα σχολεία με προοπτική την επαναπρόσληψή τους.

Απαιτούμε:

  1. 1.      Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστών/ριών
  2. 2.      Την άμεση απόδοση όλων των δεδουλευμένων τους
  3. Καμία μείωση στους ήδη πενιχρούς μισθούς τους

 Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στη φτωχοποίηση, την ανεργία και την εξαθλίωση όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Το προσωπείο του ευεργέτη των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί πλέον να κρύψει τις  πραγματικές προθέσεις που δεν είναι άλλες από την πλήρη υποταγή στους «θεσμούς» και τη συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων μνημονιακών  κυβερνήσεων.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κάθε εργαζόμενου είναι υπόθεση όλων μας!

Δ.Σ.  ΕΛΜΕ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ