Εντατικοί έλεγχοι και ένα πρόστιμο!

elas

elasΣτους δρόμους για δεύτερη μέρα βρέθηκε η αστυνομία τόσο με εποχούμενες όσο και πεζές περιπολίες σε όλη την Ήπειρο. Σημείο αιχμής των ελέγχων που γίνονται αυτό το διάστημα είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ή η κυκλοφορία με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που έχουν οριστεί στο πλαίσιο πρόληψης του κορωνοιού. Μέσα σε ένα 24ωρο περίπου οι υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Ήπειρο βεβαίωσαν έντεκα παραβάσεις και επέβαλαν σε όλους το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ!

Οι δέκα απ’ αυτές βεβαιώθηκαν στο Νομό Ιωαννίνων και μόλις μια στο Νομό Θεσπρωτίας. Οδηγοί αλλά και συνοδηγοί δεν είχαν μεριμνήσει με προμηθευτούν με τα ανάλογα έντυπα ενώ δεν είχαν στείλει ούτε καν SMS για να δικαιολογήσουν τις μετακινήσεις τους.

Έτσι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόστιμο το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Οι έλεγχοι της πρώτης μέρας είχαν κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα. Οι αστυνομικοί τόσο με τις πεζές περιπολίες όσο και με τις εποχούμενες σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου ενημέρωναν όλους για το νέο… καθεστώς που επικρατεί στις μετακινήσεις.

Μετά τις πρώτες ώρες όμως οι έλεγχοι έγιναν πιο αυστηροί και από τις συμβουλές πέρασαν πλέον στην επιβολή των προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση για όλους γίνεται με βεβαίωση ενώ κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η κυκλοφορία:

-Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

-Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

-Μετάβαση από και προς την εργασία

-Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

-Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

-Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

-Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα.

πηγή: epiruspost.gr