Εντός του 2024 η μελέτη Ηγουμενίτσα- Μαυρομάτι

Στους πρώτους μήνες του νέου έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας- Μαυροματίου, όπως ενημέρωσαν στελέχη της Εγνατίας ΑΕ τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο.

Το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης στην μελέτη η οποία βγήκε έξω από κάθε χρονοδιάγραμμα είχε αναδείξει στις αρχές του μήνα το Epiruspost με σχετικό δημοσίευμα και τις ανάλογες αποφάσεις.

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ετέθη σχετικό ερώτημα στη συνεδρίαση με τον δήμαρχο να δεσμεύεται να επικοινωνήσει και να απαντήσει στο σώμα, αφού οι δεσμεύσεις που είχε  ήταν πως η μελέτη θα ολοκληρωνόταν εντός του έτους.

Όντως στην τελευταία συνεδρίαση ο Γιάννης Λώλος επανήλθε για να μεταφέρει πως η υπόσχεση που του δόθηκε είναι ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί εντός των πρώτων μηνών του 2024 και ότι δεν κινδυνεύει η χρηματοδότηση.

Από τα επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης υπογράφηκε στις αρχές Νοεμβρίου και ο ανάδοχος έχει περιθώριο ενός έτους για την ολοκλήρωση των μελετών, στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή και αν δεν υπάρξουν άλλες παρατάσεις αυτές θα παραδοθούν στα τέλη του 2024!!!

Αν τελικά παραδοθούν αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο θα είναι ένα μικρό θαύμα!