Εξακόσια κιλά χασίς σε νταλίκα με καυσόξυλα

LIMANI XASIS4 Ότι συμβαίνει στα ελληνοαλβανικά σύνορα ακριβώς το ίδιο φαίνεται ότι συμβαίνει και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Έτσι τείνει να μετατραπεί σε καθημερινό το φαινόμενο της κατάσχεσης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Σχεδόν εξακόσια κιλά χασίς εντόπισαν και κατέσχεσαν τα ξημερώματα σε νταλίκα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών τα μεσάνυκτα.

Το φορτίο είχε προορισμό την Ιταλία και ήταν κρυμμένο σε φορτίο με καυσόξυλα στην καρότσα ενός φορτηγού που έφερε ελληνικές πινακίδες, το οποίο οδηγούσε ένας υπήκοος Βουλγαρίας. Κατά τον έλεγχο στην πύλη του λιμένα εξωτερικού, οι άνδρες του κλιμακίου εντόπισαν 14 σάκους γεμάτους με χασίς, σε σκευασίες ενός κιλού.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη, το ίδιο και ο Έλληνας ιδιοκτήτης του, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή του λιμανιού και δεν άργησε να εντοπιστεί από τους λιμενικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νταλίκα είχε φύγει από την Αθήνα, πήγε στην Κέρκυρα για να φορτώσει και στη συνέχεια στην Ηγουμενίτσα για να ταξιδέψει στο Μπάρι της Ιταλίας.

Οι λιμενικοί εκτιμούν ότι τα ναρκωτικά φορτώθηκαν μαζί με τις ελιές και τα ξύλα στην Κέρκυρα. Για τους λαθρεμπόρους, τα θαλάσσια στενά της Κέρκυρας με την Αλβανία είναι περιοχή «δράσης», όπως προκύπτει από τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από το 1993 έως σήμερα.

Το τελευταίο διάστημα, που τα μπλόκα και οι έλεγχοι της αστυνομίας έχουν ενταθεί στη μεθόριο με την Αλβανία, η ελληνοαλβανική μαφία ακολουθεί – όπως όλα δείχνουν – τον θαλάσσιο δρόμο για την παράνομη δραστηριότητά της.