Εξιχνιάστηκε μετά από δέκα μήνες η στυγερή δολοφονία

OPLA EGKLHMAΗ εξαφάνιση και η δολοφονία του 36χρονου οδηγού φορτηγού από τη Θεσσαλονίκη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο Αστέριος Γιουβανούδης είχε ξεκινήσει το δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τα Ιωαννίνων, στις αρχές Απριλίου του 2012. Τα ίχνη του όμως χάθηκαν. Ύστερα από πολυήμερες έρευνες της Αστυνομίας το πτώμα του 36χρονου άνδρα είναι εντοπιστεί κοντά στη γέφυρα Αράχθου, πλησίον της Εγνατίας Οδού.

Η αστυνομία μετά από δέκα μήνες περίπου εξιχνίασε την άγρια δολοφονία και οδηγήθηκε στη σύλληψη ενός 48χρονου ημεδαπού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τον Μάρτιο του 2012 κάπου έξω από τα Γρεβενά, ο 48χρονος πυροβόλησε τον 36χρονο με υποπολυβόλο τύπου SCORPION στο κεφάλι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο συλληφθείς ομολόγησε και οδηγείται πλέον στη Δικαιοσύνη.

Θύτης και θύμα εργάζονταν σε μεταφορική εταιρεία της Θεσσαλονίκης. Ο θύτης απολύθηκε και όλα τα δρομολόγια ανέλαβε το θύμα.

Κάποια στιγμή ο θύτης “έστησε” ένα εικονικό δρομολόγιο στο θύμα. Ταξίδεψαν μαζί. Κι ένα βράδυ στην εθνική οδό, την ώρα του ύπνου μέσα στο φορτηγό, το πυροβόλησε. Μετέφερε και πέταξε το πτώμα αλλού και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες στον Εύοσμο σε φορτηγό  αυτοκίνητο του 48χρονου, βρέθηκαν και  κατασχέθηκαν ένα υποπολυβόλο τύπου SCORPION που έφερε γεμιστήρα με τρία φυσίγγια, ένα μπαστούνι του baseball και ένα πτυσσόμενο στιλέτο.

Επίσης σε έρευνα πατρικής κατοικίας του συλληφθέντα στον nομό Πέλλας βρέθηκαν επιπλέον και  κατασχέθηκαν μία μονόκανη κυνηγετική καραμπίνα, ένα μονόκανο κυνηγετικό όπλο, ένα μονόκανο κυνηγετικό όπλο τύπου FLOBERT, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα πιστόλι κρότου και φυσίγγια.