Εξωστρέφεια από τους Αγίους Σαράντα έως το Λονδίνο…

Εξωστρέφεια σημαίνει στόχευση, σημαίνει δομημένη οικονομική πολιτική, σημαίνει και μελέτη της αγοράς στην οποία απευθύνεσαι, σημαίνει και γνώση της δικής σου δυναμικής, ώστε να ανταποκριθείς σ’ ένα ευρύτερο πεδίο ανταγωνισμού.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας εκμεταλλευόμενο διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα κινείται τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας την ευκαιρία στη θεσπρωτική επιχειρηματικότητα τη δυνατότητα ν’ ανοίξει νέες αγορές.

Είναι ένα θετικό πρώτο βήμα στο οποίο πρέπει ν’ ακολουθήσουν και άλλα πιο σίγουρα και πιο μελετημένα για να ριζώσει η προσπάθεια εξωστρέφειας, για να δημιουργηθούν εργαλεία που θα  βοηθάνε τον κάθε επιχειρηματία να προσανατολιστεί στο νέο του περιβάλλον…

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την προσπάθεια της Περιφέρειας από κοινού με άλλους φορείς και επαγγελματίες για την προώθηση του τουρισμού στην Ήπειρο συμμετέχοντας στην παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο.

Και εδώ τα βήματα των αρμοδίων πρέπει να φύγουν από το σπασμωδικό και θεαματικό και να περάσουν στην ουσία, στα νούμερα επισκεπτών και ενδιαφερομένων που προσελκύουμε, όπως και στη δική μας δυνατότητα ν’ ανταποκριθούμε σε αυτά…

Στη χώρα μας αποκτάς την αίσθηση ότι κάνεις ένα βήμα και αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς….

Είναι καιρός λοιπόν, όλοι μαζί με πνεύμα συνεργασίας να περάσουμε και στα επόμενα βήματα.

Είναι αυτά τα βήματα που θα μας δώσουν ρυθμό και κίνηση και κατ’ επέκταση ουσία στις δράσεις και δραστηριότητες μας…

Άλλωστε η εξωστρέφεια είναι το ζητούμενο, εξωστρέφεια παντού από τους γειτονικούς Αγίους Σαράντα μέχρι το Λονδίνο…