Επέλεξε τις ύβρεις και για την ταμπακιέρα… κουβέντα!

itzanis

itzanisΑπάντηση του Ι. Τζάνη σε δημοσίευμα

Με ειλικρινή θλίψη, διαβάσαμε την «απάντηση» του πρώην Δημάρχου Παραποτάμου και νυν πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία Ιωάννη Τζάνη, στο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Β. Γκόρου που δημοσιεύθηκε στη vdella.com με τίτλο «Υποψήφιος απολογείται για κακούργημα λίγο πριν την κάλπη !!!».

Και λέμε με θλίψη, γιατί  η εν λόγω «ανοιχτή επιστολή – απάντηση» που υπογράφει ο κ. Τζάνης, είναι αν μη τι άλλο,  ένα συνονθύλευμα ύβρεων που εκτοξεύεται προσωπικά και σε βάρος της συντάκτριας του ρεπορτάζ, σε ύφος και ήθος που σίγουρα δεν ταιριάζουν σε πολιτικό, δημόσιο πρόσωπο ή ακόμα και εκπαιδευτικό, ενώ ταυτόχρονα και σε καμία περίπτωση δεν απαντά για την… ταμπακιέρα!

Ανακάλυψε λοιπόν ο κ. Τζάνης, «πληρωμένους» και «οσφυοκάμπτες», δημοσιογράφους, που στόχο έχουν να… ανακόψουν τη «δυναμική πορεία» του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία! Ανακάλυψε και «εντολοδόχους κονδυλοφόρους» που επιχειρούν να «ποινικοποιήσουν την πολιτική»! Ανακάλυψε και τον «κίτρινο τύπο»!
Πιθανόν να υπάρχουν και τέτοιοι στον τόπο μας. Εκείνος που τους συναναστρέφεται τους γνωρίζει! Σίγουρα, οι χαρακτηρισμοί του δεν αφορούν εμάς!
Δυστυχώς ο κ. Τζάνης, συνέταξε δύο σελίδες ύβρεων και απειλών, στις οποίες όμως δεν απαντά σε τίποτα από όσα τον κατέστησαν αντικείμενο του ρεπορτάζ. Δηλαδή:
– Είναι ανακριβές ότι εκλήθη σε απολογία από τις ανακριτικές αρχές για το έλλειμμα του Δήμου Παραποτάμου;
– Είναι ανακριβές ότι το έλλειμμα αυτό των 225.000 ευρώ περίπου αφορά μόνο ένα –το τελευταίο – έτος της θητείας του;
– Έχει γίνει έλεγχος τα προηγούμενα έτη της θητείας του; Αν ναι, γιατί δε δημοσιοποιεί το πόρισμα; Αν όχι γιατί δεν επιμένει να γίνει ώστε – εφ’ όσον επιθυμεί να εξακολουθεί να πολιτεύεται – να μην μπορεί να ρίξει κανείς – ημών συμπεριλαμβανομένων – πάνω του σκιές;
– Έχει γίνει έλεγχος στην ΤΕΔΚ του Ν. Θεσπρωτίας στην οποία διοίκησε ως αιρετός επίσης;
– Με δεδομένο – όπως ο ίδιος αποδέχεται – ότι ελέγχεται ποινικά για  το εάν ως Δήμαρχος τήρησε τους Νόμους ως προς  την χρηστή διαχείριση  και εάν άσκησε  τον απαιτούμενο έλεγχο  προς  τους  υπαλλήλους  του Δήμου σχετικά με  την ορθή από αυτούς διαχείριση  των οικονομικών του Δήμου και με δεδομένο το έλλειμμα στο Δήμο Παραποτάμου, τι τον κάνει να πιστεύει ότι οι επί χρόνια συνεργάτες του δεν… «κακοδιαχειρίζονταν» τα οικονομικά των φορέων τους οποίους διοίκησε;
– Και το κυριότερο… γιατί τέλος πάντων, τριάμισι χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση του ελλείμματος, δεν επιδιώκει να απολογηθεί, ώστε να τελειώνει με την υπόθεση και να αποδοθεί «άσπιλος και αμόλυντος», αν τέτοιος είναι, στη Θεσπρωτική κοινωνία;
Στα παραπάνω ερωτήματα – δυστυχώς- ο κ. Τζάνης επέλεξε να μην απαντήσει!

Του διαφεύγει προφανώς ότι ως Δήμαρχος εξελέγη από τους πολίτες ακριβώς για «να τηρήσει τους Νόμους ως προς τη χρηστή διαχείριση»! Πιθανόν να του είχε διαφύγει και όταν ήταν Δήμαρχος.
Αντί αυτού, επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα, συνωμοσιολογίας, ωσάν οι δημοσιογράφοι, οδήγησαν τον ανακριτή στο να τον καλέσει να απολογηθεί… την προεκλογική περίοδο! 
Δε θα ακολουθήσουμε τον κ. Τζάνη ούτε στο υβρεολόγιο, ούτε στο παραλήρημα του.
Θα συμφωνήσουμε μαζί του στο εξής: «ας  αφήσει  τη Δικαιοσύνη  να κάνει την δουλειά της  και  τον Θεσπρωτικό   λαό να επιλέξει  τους  ηγέτες  που του αξίζουν…».
Θα μας επιτραπεί μόνον στο τέλος, να κάνουμε μια «προσωπική» παρατήρηση: Η αξιοπρέπεια, είναι αυστηρά υποκειμενική έννοια… και σίγουρα ο κ. Τζάνης και εμείς την αντιλαμβανόμαστε εντελώς, μα εντελώς, διαφορετικά!

Βάσω Γκόρου

Δημοσιογράφος

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού τύπου (Α.Μ. 1209)

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Ι. Τζάνη:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.vdella.gr κείμενο με θέμα : « Υποψήφιος απολογείται για κακούργημα λίγο πρίν την κάλπη !!! ». Το κείμενο μάλιστα αυτό το οποίο υπογράφεται από την « γνωστή » κα Βάσω Γκόρου αναδημοσιεύτηκε με την άδειά της στο Ράδιο Ηγουμενίτσα και κατ επέκταση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσπρωτίας. Είναι σαφής και ξεκάθαρη η προσπάθεια της συντάκτριας του κειμένου αλλά και του υπεύθυνου του Ράδιο Ηγουμενίτσα – που το αναδημοσίευσε με πολύ μεγάλη ευκολία και χωρίς να ζητήσει καν την άποψή μου και την γνώμη μου – να δημιουργήσουν εκ του μη όντως πολιτικό ζήτημα σχετικά με την υποψηφιότητά μου του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Θεσπρωτίας , η οποία φαίνεται ότι δεν τους άρεσε ή ενόχλησε τους « πολιτικούς Προισταμένους και εντολείς τους ». Φαίνεται ότι κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι «κουκουλοφόροι » της πολιτικής τρομοκρατίας στο Νομό Θεσπρωτίας δεν θέλουν στη σημερινή συγκυρία την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στο Νομό και την παρέμβασή του στις πολιτικές εξελίξεις , γιατί γνωρίζουν την δυναμική του στο Νομό και αυτό δεν εξυπηρετεί τα πολιτικά τους σχέδια.

Επειδή όμως δεν μπορούν με πολιτικά επιχειρήματα να αντιμετωπίσουν το ΠΑΣΟΚ , η εντολοδόχος συγγραφέας του κατάπτυστου κειμένου , βρήκε την εύκολη λύση που χρησιμοποιούν οι κονδυλοφόροι του κίτρινου τύπου δηλαδή την ποινικοποίηση της πολιτικής ,προσβάλλοντας έμμεσα το ΠΑΣΟΚ μέσω της ευθείας προσβολής της προσωπικότητάς μου ως πρώην αιρετού που με τίμησε ο Θεσπρωτικός Λαός και με ανέδειξε Δήμαρχο , Πρόεδρο της ΤΕΔΚ και εκπρόσωπο στην ΚΕΔΕ και Δημοτικό Σύμβουλο Ηγουμενίτσας . Εχω υποχρέωση επομένως να απολογούμαι μόνο στον Θεσπρωτικό Λαό και σε κανέναν άλλον οσφυοκάμπτη της πολιτικής και εντολοδόχο κονδυλοφόρο .

Απαντώ λοιπόν στους Θεσπρωτούς Πολίτες και τους διαβεβαιώ ότι πάντοτε πολιτεύτηκα με σεβασμό στους θεσμούς , στον απλό πολίτη και με απόλυτη διαφάνεια στην διαχείριση του Δημοσίου χρήματος. Σήμερα λοιπόν αναφορικά με το ταμειακό έλλειμμα που διαπιστώθηκε στον Δήμο το τελευταίο έτος της θητείας μου ( 2010) ως Δημάρχου στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Παραποτάμου , ελέγχομαι ποινικά « αποκλειστικά και μόνον » για το εάν ως Δήμαρχος τήρησα με ακρίβεια τους Νόμους ως προς την χρηστή διαχείριση και εάν άσκησα τον απαιτούμενο έλεγχο προς τους υπαλλήλους του Δήμου σχετικά με την ορθή από αυτούς διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Όλα τα άλλα που αναφέρονται στο δημοσίευμα τάχα περί υπεξαίρεσης οσον αφορά την ποινική μου μεταχείριση από την Δικαιοσύνη είναι κατάπτυστα ψεύδη και συκοφαντίες και δεν αφορούν το πρόσωπό μου ως υπολόγου .

Μάλιστα είναι τόσο μεγάλο το δημοσιογραφικό ατόπημα του κειμένου , που κάνει υποδείξεις στην Δικαιοσύνη για την τήρηση της νομιμότητας της διαδικασίας της τακτικής ανάκρισης ως προς το πρόσωπό μου , αναγορεύεται δε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος και συντάκτρια του κειμένου και σε « Εισαγγελέα της διαφθοράς » στο Νομό Θεσπρωτίας . Εχει δε η συντάκτρια του κειμένου το απύθμενο θράσος να αφήνει ξεδιάντροπα να εννοηθεί ότι τάχα επέλεξα την υποψηφιότητα του Βουλευτή έτσι ώστε εάν εκλεγώ να αποφύγω τυχόν ποινική μου δίωξη επικαλούμενος την βουλευτική ασυλία. Ο ισχυρισμός αυτός εάν δεν ήταν κρίσιμη η περίοδος που ζούμε , θα ήταν σίγουρα για γέλια , δείχνει δε το χαμηλό πολιτικό επίπεδο της συντάκτριας.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από λασπολόγους και «υβριστές» εντολοδόχους πολιτικών συμφερόντων ;;;;!!!!! Η μικρότητά τους δεν μπορεί πλέον να περιγραφεί με λόγια .

Καλώ την παραπάνω συντάκτρια του κειμένου να ανακαλέσει το δημοσίευμά της και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη στο πρόσωπό μου ως ελάχιστη συνεισφορά στην αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητάς μου , εάν διαθέτει ακόμη ψείγματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας , διαφορετικά θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον της και θα ασκήσω κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων μου και της προσωπικότητάς μου.

Επιτέλους ας αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και τον Θεσπρωτικό λαό να επιλέξει τους ηγέτες που του αξίζουν , με το αλάνθαστο κριτήριο της λαικής βούλησης και της λαικής κυριαρχίας.

Παρακαλώ να δημοσιευτεί ως απάντηση στο παραπάνω συκοφαντικό δημοσίευμα.

Ο συντάξας

Ιωάννης Τζάνης