Επίλογος στην μεγάλη επιχείρηση για τον Αλβανό δραπέτη… Αυλαία στο Κερασοχώρι Φιλιατών

Βαίνει προς το τέλος της η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Ήπειρο, η οποία ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου, όταν δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων πέρασαν το μπλόκο της Άρτας.

Ο επίλογος φαίνεται να γράφεται τις τελευταίες ώρες, στο Φατήρι (Κερασοχώρι), εκεί όπου η αστυνομία εντόπισε ένα σπίτι να έχει διαρρηχθεί.

Ο άγνωστος είχε κάνει τη διάρρηξη με πανομοιότυπο τρόπο με αυτόν που είχε ακολουθηθεί στο Άνω Ζάλογγο και στο Πολύδροσο.

Και τα ευρήματα των αστυνομικών είναι σχεδόν ίδια. Πρόχειρο φαγητό, κονσέρβες ανοιγμένες…

Η ταυτοποίηση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων αναμένεται εντός της ημέρας, ωστόσο οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για το τελευταίο χτύπημα του Ιλίρ Κούπα, πριν εισέλθει στην Αλβανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω σπίτι απέχει πεντακόσια περίπου μέτρα από τα σύνορα, απόσταση που μπορεί να διανύσει κάποιος σε δέκα λεπτά περίπου.

Με βάση το αρχικό σχέδιο οι κινήσεις του Κούπα… Λήγει η επιχείρηση, συνεχίζεται η έρευνα

Με βάση το αρχικό σχέδιο διαφυγής το οποίο είχε καταστρώσει μαζί με τον Μάριαν Κόλα φαίνεται ότι κινήθηκε ο Ιλίρ Κούπα και κατάφερε να περάσει μέσα από τον ασφυκτικό κλοιό που είχε δημιουργήσει η Αστυνομία.

Έτσι μετά την ολιγόωρη παραμονή του στο Πολύδροσο, στο σπίτι όπου βρήκε καταφύγιο μετά την ένοπλη συμπλοκή στη Βροσύνα, ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων εκτιμάται ότι κινήθηκε παράλληλα με τον Καλαμά προς την πλευρά και πάλι της Βροσύνας.

Πέρασε το ποτάμι στο ύψος της Λεπτοκαρυάς και έτσι είχε γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα. Από κει κινήθηκε προς την περιοχή της Κεραμίτσας, κατευθύνθηκε στο Μαυρονέρι και στο Κερασοχώρι, όπου εντοπίστηκε το τελευταίο του καταφύγιο.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ζουν μόνιμα στην Αθήνα και μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη βρίσκονταν στο χωριό.

Θεωρείται πολύ πιθανό ο Ιλίρ Κούπα να έφτασε στην περιοχή μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τις κινήσεις του διευκόλυνε το γεγονός ότι σε τρία γειτονικά χωριά γίνονταν πανηγύρια, ο κόσμος που κινιόταν ήταν πολύς κι έτσι κι αν ακόμη γίνονταν αντιληπτός από ανθρώπινο μάτι δεν θα κινούσε άμεσα υποψίες.

Φτάνοντας στο Κερασοχώρι τα πράγματα γίνονταν πλέον πολύ απλά για έναν άνθρωπο που φαίνεται ότι γνώριζε και τα μονοπάτια και τα κατατόπια.

Χρειάζονταν δέκα λεπτά για να βρεθεί στην άλλη πλευρά των συνόρων. Κι ο χρόνος ήταν πλέον με το μέρος του.

Ήταν πολύ εύκολο να βρεθεί στην άλλη πλευρά της Μουργκάνας, στα αλβανικά χωριά.