Επίσκεψη του Γεν. Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β. Ελλάδος στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου

perifereia

perifereiaΤην Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφτηκε ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τουλίκας, συνοδευόμενος από τον  Περιφερειακό Δ/τη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Αντιπύραρχος κ. Δημήτριο Στάμο και τον Δ/τη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων πυραγό κ. Δημοσθένη Αναγνωστάκη.

Είχε  συνάντηση με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο με τον οποίο συζήτησε τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου.

 Ο κ.  Δ. Μαυρογιώργος εξήρε τη συνεργασία που υπάρχει με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Ηπείρου στα ζητήματα πυροπροστασίας και παρουσίασε το σχεδιασμό της Περιφέρειας, όπως προέκυψε από τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

O Γενικός Επιθεωρητής από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος, τονίζοντας ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα μέτρα πρόληψης, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη συνεργασίας με όλους τους πολίτες, τους φορείς και ιδιαίτερα τους Ο.Τ.Α.. Για τον καλύτερο συντονισμό, προτάθηκε και θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο στάδιο κοινή σύσκεψη Περιφέρειας (Δ/ση Πολιτικής Προστασίας), Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Δημάρχων της Ηπείρου.