Μετά από συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, “άνοιξε ο δρόμος για την επανέναρξη των εργασιών” στη βόρεια είσοδο της Ηγουμενίτσας.
Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για την καθοριστική τους συμβολή.
Ο κ. Γιόγιακας ευχαρίστησε επίσης τον εργολάβο, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει το έργο μετά τη δέσμευση για την καταβολή των οφειλών έως τον Ιανουάριο.
Ολόκληρη η δήλωση του Β. Γιόγιακα, αναφέρει:
«Μετά το αίσιο τέλος των συζητήσεων, θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη καθώς και τους ανθρώπους στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για την ουσιαστική συμβολή τους στην επανένταξη των εργασιών.
Ευχαριστώ επίσης θερμά τον εργολάβο κ. Τσουμάνη, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει το έργο και να άρει την αίτηση διάλυσης της εργολαβίας, μετά και τη δέσμευση του Περιφερειάρχη ότι τον προσεχή Γενάρη θα έχουν πληρωθεί οι έως σήμερα οφειλές.»
Μετά τη σημερινή εξέλιξη ανοίγει ξανά ο δρόμος για να ολοκληρωθεί ένα έργο πνοής, όχι μόνο για την Ηγουμενίτσα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.».