Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη μαρίνας στην Ηγουμενίτσα!

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, αλλά και για την παραχώρηση άλλων δύο στα Σύβοτα και στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, διατυπώθηκε στο ελληνικό Δημόσιο.

Κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος αποτελεί, πάντως, η Ηγουμενίτσα, όπου έχει γίνει μεν η χωροθέτηση μαρίνας πλην όμως δεν έχει κατασκευαστεί. Ετσι, πιθανό μοντέλο αξιοποίησης θα περιλάβει την υποχρέωση του επενδυτή να την αναπτύξει, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Παράλληλα, ο ίδιος όμιλος φέρεται να συζητάει επικουρικά και την κατασκευή και ανάπτυξη, με σύμβαση παραχώρησης, των δύο μαρινών στα Σύβοτα και στην Πλαταριά. Πρόκειται για αλιευτικά καταφύγια, για τα οποία σχεδιάζεται η μετατροπή τους σε τουριστικούς λιμένες.

Το επιχειρηματικό σχέδιο και οι προοπτικές των τριών αυτών μαρινών εδράζονταιι στην αυξημένη κίνηση μεγάλων σκαφών αναψυχής στο Ιόνιο, τα οποία για την ώρα μπορούν να ελλιμενιστούν σε δύο μαρίνες κυρίως, στην Κέρκυρα και στη Λευκάδα, εξηγούν παράγοντες του κλάδου. Ομως η αυξανόμενη ζήτηση για μόνιμες θέσεις εκτιμάται ότι υποστηρίζει την ανάπτυξη των τριών μαρινών και ειδικά στην Ηγουμενίτσα.

Πηγή: Καθημερινή