Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Όχι στα δωμάτια καραντίνας

epimelhthrio_logo

Την αναθεώρηση της ΚΥΑ που προβλέπει υποχρέωση τήρησης δωματίου Απομόνωσης-Καραντίνας για τα μικρά τουριστικά καταλύματα ζητά με επιστολή του – διαμαρτυρία από τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Τουρισμού το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, μια τέτοια απόφαση, οδηγεί τα καταλύματα της Θεσπρωτίας, που διαθέτουν ως επί το πλείστο από 2 έως 10 δωμάτια, σε συρρίκνωση του ήδη πενιχρού εισοδήματός τους – λόγω του περιορισμού της τουριστικής περιόδου και της ανασφάλειας εξ’ αιτίας του κορονοϊού – κατά 10 έως 50%.

«Η τρέχουσα τουριστική περίοδο έχει σχεδόν ακυρωθεί, τόσο λόγω του περιορισμού της διάρκειάς της όσο και του κλίματος ανασφάλειας. Ο κίνδυνος επανάκαμψης της πανδημίας από το Φθινόπωρο, οι καιρικές συνθήκες και η έναρξη των επαγγελματικών και σχολικών υποχρεώσεων νωρίς το Σεπτέμβριο, δυστυχώς δεν επιτρέπουν αισιόδοξες υποθέσεις για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου.

Στην περιοχή μας, η συντριπτική πλειοψηφία των καταλυμάτων (δωμάτια και διαμερίσματα), διαθέτουν από 2 έως 10 δωμάτια το πολύ. Με την υποχρέωση δέσμευσης ενός δωματίου, σε σύνολο δέκα το ανώτερο, ή δύο το λιγότερο, αυτομάτως μειώνεται ακόμη περισσότερο, ο ήδη μειωμένος τζίρος αυτών των επιχειρήσεων κατά 10% έως και 50% αναλόγως της δυναμικότητάς τους.

Τα ανωτέρω δεδομένα είναι ακόμα χειρότερα για τις τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, καθώς μία τέτοιου είδους κατοικία αναγκάζεται εκ των πραγμάτων, σε παύση λειτουργίας, έως τον ορισμό ξενοδοχείου καραντίνας», αναφέρει στην ανακοίνωση.