Επιστολή του πρώην Βουλευτή Ιωαννίνων και πρώην Επιχειρηματία κ. Ελευθέριου Καλογιάννη προς τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά με θέμα:

«Μήπως είναι προτιμότερη και αποτελεί τη μοναδική λύση, η συντεταγμένη και όχι η άναρχη χρεοκοπία της Χώρας μας, με μερική αναδιάρθρωση του χρέους – «κούρεμα» κατά 50 – 60%, με όποια σκληρά μέτρα, για μια τριετία και αν συνοδεύεται, χωρίς την έξοδο μας από την Ευρωζώνη»;

Αναλυτικά η επιστολή:

 Ελευθέριος Στ. Καλογιάννης                                                      Ιωάννινα 15-10-2011

              Πρώην Βουλευτής Ιωαννίνων

                 και πρώην Επιχειρηματίας

που βρέθηκε τρεις φορές στα πρόθυρα της χρεοκοπίας

 

Π Ρ Ο Σ

Τους κ.κ.

·    Γεώργιο Παπανδρέου

       Πρωθυπουργό της Χώρας

·    Αντώνη Σαμαρά

       Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας

Θέμα: «Μήπως είναι προτιμότερη και αποτελεί τη μοναδική λύση, η συντεταγμένη και όχι η άναρχη χρεοκοπία της Χώρας μας, με μερική αναδιάρθρωση του χρέους – «κούρεμα» κατά 50 – 60%, με όποια σκληρά μέτρα, για μια τριετία και αν συνοδεύεται, χωρίς την έξοδο μας από την Ευρωζώνη»;

 

Αξιότιμοι κύριοι,

·        Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι το Δημόσιο χρέος, τα δύο τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του «Δ.Ν.Τ.» και της «Eurostat» εκτινάχθηκε από το 127% το 2009, στο 166% του ΑΕΠ, το 2011.

·        Είναι γεγονός ότι το Δημόσιο χρέος έπαυσε πλέον να είναι διαχειρίσιμο και η χώρα μας αναπόφευκτα οδηγείται στη χρεοκοπία.

·        Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο Ελληνικός λαός, για πρώτη φορά από της συστάσεως του έθνους, υπέστη τόση βίαιη και απάνθρωπη αλλαγή των συνθηκών διαβίωσής του, χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα.

·        Είναι γεγονός ότι η αξιοπιστία της χώρας έχει πληγεί βαρύτατα με τραγικές συνέπειες.

·        Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι ευθύνες της παρούσης Κυβέρνησης για την τραγική αυτή κατάσταση είναι βαρύτατες, χωρίς να είναι άμοιρες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Ύστερα από τα παραπάνω και προ της χαώδους αυτής κατάστασης που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, με απρόβλεπτες και βαρύτατες συνέπειες,

 

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ:

–          Η άμεση, μερική αναδιάρθρωση του Δημοσίου χρέους – «κούρεμα» – κατά 50 – 60%, και όχι άναρχη χρεοκοπία, με όποια σκληρά μέτρα κι’ αν συνοδεύεται για μια τριετία, και χωρίς την έξοδό μας από την Ευρωζώνη.

Είναι εξάλλου και συνήθης τακτική όλων των Τραπεζών, να προβαίνουν σε σημαντικό κούρεμα των χρεών των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής και στα πρόθυρα της πτωχεύσεως για τη διάσωσή τους.

–          Άμεσος και ταυτόχρονος χαμηλότοκος δανεισμός 50 – 60 και μέχρι 100 δις Ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αντί της έκδοσης νέων ομολόγων αμφιβόλου αποδόσεως, με αντίστοιχη εγγύηση, την υποθήκευση της Δημόσιας περιουσίας, της καταγεγραμμένης μέχρι σήμερα, συνολικής αξίας 125 δις Ευρώ, με ανάληψη γενναίων, τολμηρών και πλειάδα δραστικών μέτρων όπως:

·        Γενναία ενίσχυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Τραπεζών! για την προστασία τους.

·        Γενναία ενίσχυση για την επανεκκίνηση της οικονομίας για την παραγωγή πλούτου και την απασχόληση της νέας γενιάς που παραμένει αμήχανη, μετέωρη, απογοητευμένη και καταλήγει τρόφιμη των καφετεριών και των πάσης φύσεως παρασιτικών επαγγελμάτων.

·        Πάταξη της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας.

·        Κατάργηση του αποτυχημένου παλαιού Σοβιετικού μοντέλου με τα όργια της σπατάλης και καταλήστευσης του Δημοσίου πλούτου.

·        Ολοκληρωμένο, σταθερό και δίκαιο εθνικό φορολογικό σύστημα, που να εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη, με κίνητρα και όχι αντικίνητρα.

·        Σύγχρονο, μικρό, ευέλικτο και αποτελεσματικό Κράτος με υπεύθυνους ανθρώπους που δούλεψαν στη ζωή τους, μόχθησαν, κόπιασαν, ίδρωσαν και απέκτησαν μέτρον.

Μετά της προσηκούσης τιμής

Ελευθέριος Στ. Καλογιάννης

Πρώην Βουλευτής