Επιτέλους!!!!! Αξιοποιήθηκε η Πλατεία Δημαρχείου…

Αυτό, τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος κ. Γ. Κάτσινος, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα το μεσημέρι, με θέμα «Σχετικά με την εγκατάσταση ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας».

Η έκτακτη συνεδρίαση προκλήθηκε μετά από αίτηση όλων των συμβούλων της μειοψηφίας, μείζονος και ελάσσονος, να συζητηθεί το θέμα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Γιόγιακας, επεσήμανε πως έγινε δέκτης παραπόνων, για το Luna Park που έχει καταλάβει την πλατεία,δεκάδων συμπολιτών ενώ το ίδιο τόνισε και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δώρης Δήμας.

Αντίθετα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, υπεραμύνθηκε της εγκατάστασης του Luna Park στην Πλατεία, λέγοντας πως σε… γκάλοπ που έκανε ο ίδιος 9 στους 10 πολίτες του απάντησαν ότι τους… αρέσει!

Επεσήμανε επίσης ότι το Luna Park απευθύνεται στους συμπολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε τα παιδιά τους στη… Disneyland, ώστε να διασκεδάσουν…

Εγκάλεσε την αντιπολίτευση γιατί έκρινε πως «το θέμα δεν είναι σημασίας για να προκληθεί έκτακτη συνεδρίαση».

Είπε δε πως επί 4 χρόνια στην… κατά τα λοιπά έρημη Πλατεία στήνονταν μια… παιδική χαρά. Φέτος, απλά μπήκε «κάτι παραπάνω και μάλιστα χωρίς να πληρώνει ο Δήμος 15.000€» που πλήρωνε άλλες χρονιές…

Παραδέχτηκε ότι «αισθητικά δεν γεμίζει το μάτι» αλλά μια πλατεία που “δεν χρησιμοποιείται για κανένα σκοπό”, με την εγκατάσταση αυτή «γέμισε και δημιουργήθηκε γιορτινή ατμόσφαιρα». Έτσι τονώνεται ισχυρίστηκε και η αγορά και η ψυχολογία του κόσμου…

Απαντώντας δε στο επιχείρημα της αντιπολίτευσης για το ακριβό αντίτιμο των 2 ευρώ για 3-4 λεπτά παιχνίδι… απάντησε: «Δεν είναι επιχείρημα ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Δηλαδή, ο κόσμος δεν έχει λεφτά και για τσιγάρα… Να κλείσουμε και τα περίπτερα;»

Όσον αφορά στην ένσταση της αντιπολίτευσης για τη διαδικασία που τηρήθηκε για την ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση της Πλατείας σε ιδιώτη, επεσήμανε ότι πρόκειται για Διοικητική Πράξη απόλυτα σύμφωνη με τον κανονισμό, «αλίμονο είπε αν σας ενημέρωνα για κάθε χαρτί που υπογράφω» και δήλωσε ότι ενημέρωσε σχετικά τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης…

Στα τυπικά του θέματος, ο ιδιώτης θα δώσει στο Δήμο 2.500 εισιτήρια (σ.σ. τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Νομού είναι 2.600 ενώ μόνο του Δήμου Ηγουμενίτσας 1635), άλλα 1000 εισιτήρια για παιδιά άπορων οικογενειών και 100 πακέτα με τρόφιμα για άπορες οικογένειες του Δήμου.

«Έκτρωμα» χαρακτήρισε το θέαμα στην πλατεία, ο κ. Δώρης Δήμας, ενώ «τσαντίρ μαχαλά» ο δημοτικός σύμβουλος Άλκης Λάμπρου.

Την ικανοποίησή του από την τόνωση της… πελατείας του, λόγω του Luna Park, εξέφρασε ιδιοκτήτης παρακείμενου καφενείου, ενώ το Δήμαρχο ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του ο αρμόδιος για τους κοινόχρηστους χώρους υπάλληλος του Δήμου, αφού όπως είπε «ανήκει σ’ αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάει τα παιδιά του στη Disneyland».

Στο τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία αποφάσισε να παραμείνει το Luna Park στην Πλατεία… Από τη συμπολίτευση κατά της παραμονής του ψήφισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παππάς Θωμάς, ενώ η μείζονα αντιπολίτευση ζήτησε μείωση της τιμής και ευπρεπισμό του χώρου ώστε να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στην πλατεία από τους πολίτες.

Β.Γκ.

σ.σ. Τα συμπεράσματα δικά σας!