ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΦΙΕΣΤΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Τ.Ε.Π. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Καταγγέλλουμε την ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξαπάτησης του Θεσπρωτικού λαού από το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Ηπείρου που σε αγαστή συνεργασία εγκαινιάζουν νέες δομές Υγείας στην Ήπειρο «για την στήριξη της Δημόσιας Υγείας και την σταθεροποίηση του ΕΣΥ» όπως ψευδώς λένε.

Στα Γιάννενα εγκαινιάζουν τις ΤΟΜΥ που αποτελούν δομές κόφτες για την πρόσβαση του λαού στα νοσοκομεία και νέα κτίρια κουφάρια που προορίζονται για ανάπτυξη λειτουργιών που ενδιαφέρουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και στην Ηγουμενίτσα ένα ΤΕΠ που ΔΕΝ είναι ΤΕΠ αλλά μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και των ιατρείων του ΠΕΔΥ.

Ότι κι αν εγκαινιάσει το Υπουργείο είναι προδιαγεγραμμένη η λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αυτό είναι που πρέπει να ενδιαφέρει τον Θεσπρωτικό λαό.

Ότι δηλαδή μετά την σταδιακή απόσυρση του κράτους από την χρηματοδότηση των νοσοκομείων και την μεταφορά του κόστους στα ασφαλιστικά ταμεία και τις τσέπες των ασθενών, επιταχύνεται η διαμόρφωση της αγοράς υγείας όπου το ΕΣΥ θα παράγει υπηρεσίες υγείας όχι για να τις διαθέτει στους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη αλλά σε πελάτες που θα μπορούν να τις αγοράσουν.

Και σε αυτό το πλαίσιο ο σώζων εαυτό σωθείτο.

Ένα τέτοιο ΕΣΥ χρειάζεται χαμηλό κόστος για αυτό και επεκτείνονται οι συμβασιούχοι στην υγεία υπέρ εντατικοποιείται η δουλειά του μόνιμου προσωπικού και διαμορφώνεται μέσω της αντιδραστικής αξιολόγησης το πειθήνιο εκείνο υγειονομικό προσωπικό που θα πιέζεται να υλοποιήσει αυτόν το βάρβαρο αντιλαϊκό σχεδιασμό στην υγεία.

Ένα τέτοιο ΕΣΥ πρέπει να αποκλείει όσοι δεν έχουν να πληρώσουν, δουλειά που αναλαμβάνουν οι ΤΟΜΥ.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, εργαζόμενοι

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας κρατήσουν σκυφτούς, υποταγμένους για να εγκαταλείψουμε τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για αναπλήρωση όλων όσα χάσαμε στη διάρκεια της κρίσης.

Γι’ αυτό προπαγανδίζει η κυβέρνηση καθημερινά τη «δίκαιη ανάπτυξη» μαζί με τα άλλα κόμματα που ψήφισαν τα 3 μνημόνια, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, τα επιμελητήρια αλλά και τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ-ΓΣEΕ.

Επιδιώκουν να μας πείσουν ότι τη «μεταμνημονιακή εποχή», θα σταματήσει η αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση και θα επιστρέψουμε τάχα στην «κανονικότητα». Αποκρύβουν το γεγονός ότι ΔΕΝ θα καταργηθούν οι εκατοντάδες νόμοι που περιλαμβάνουν τα μνημόνια ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ μας περιμένουν και νέα βάσανα με τη μείωση του αφορολόγητου, τις περικοπές στις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις «αναδιαρθρώσεις» του δημόσιου τομέα, τις νέες περικοπές δηλαδή που μας ετοιμάζουν.

Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών και η επιχειρηματική δράση στην υγεία.
Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του νοσοκομείου της πρωτοβάθμια υγεία.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.