Εργατικό ατύχημα στο Δήμο Ηγουμενίτσας

igmdimarxeio

Eργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας την Τρίτη το πρωί. Συμβασιούχος εργαζόμενος στην καθαριότητα, τραυματίστηκε ενώ χειρίζονταν χορτοκοπτικό μηχάνημα σε εργασίες καθαρισμού.

Κατά την διαδικασία των εργασιών έσπασε ο δίσκος κοπής με αποτέλεσμα ένα κομμάτι του, να τον τραυματίσει σοβαρά στο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού. O εργαζόμενος με τη βοήθεια συναδέλφων του μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών, όπου διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός σε τρεις τένοντες του ποδιού του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
Καταγγέλλουμε το εργατικό ατύχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας το πρωί της Τρίτης. Ο τραυματισμός του συναδέλφου μας συμβασιούχου, προήλθε ενώ χειρίζονταν χορτοκοπτικό μηχάνημα σε εργασίες καθαρισμού. Κατά την διαδικασία των εργασιών έσπασε ο δίσκος κοπής με αποτέλεσμα ένα κομμάτι του, να τον τραυματίσει σοβαρά στο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού.
Στην συνέχεια διακομίστηκε με την βοήθεια συναδέλφων του στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός σε τρεις τένοντες του ποδιού του.
Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, ο πεπαλαιωμένος με ελλιπή συντήρηση εξοπλισμός , οι ελλείψεις προσωπικού που εξαναγκάζουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης στο υπάρχον προσωπικό, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν εργατικά ατυχήματα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Ο τραυματισμός του συναδέλφου δεν είναι άπλα ένα ακόμα εργατικό ατύχημα.
Είναι εργοδοτικό έγκλημα που φέρει την υπογραφή της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης, η οποία με το νομοσχέδιου κατάργησης του 8ωρου θέλει να την εντατικοποίηση ακόμα περισσότερο . Δεν είναι η κακιά η ώρα. Οι υπηρεσίες των ΟΤΑ από το 2014 έχουν θρηνήσει πάνω από 50 νεκρούς. Ενώ τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν διπλά και τριπλά μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και οι μοναδικοί που βγάζουν χρυσάφι είναι οι επιχειρηματίες του χώρου.
Ευχόμαστε στον συνάδελφό, ταχεία ανάρρωση και του υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να γίνουν όσο το δυνατό πιο ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αναφορικά με το εργατικό ατύχημα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Σχετικά με το εργατικό ατύχημα

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ατύχημα που συνέβη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζομένου της υπηρεσίας καθαριότητας και ταυτόχρονα τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση. Διαβεβαιώνουμε ότι στον εργαζόμενο είχαν χορηγηθεί όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, τα οποία και φορούσε, κάτι που διαπίστωσε και ο τεχνικός ασφαλείας του Δήμου.

Από την πρώτη στιγμή η Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος κα. Χριστίνα Τζέλλου και οι συνάδελφοί του βρέθηκαν στο ΤΕΠ, δίπλα στον εργαζόμενο, ενώ μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γεράσιμο Φουσέκη τον συνόδεψαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του είχε και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος.

Είναι καλά στην υγεία του,  ενώ γίνονται όλα τα προβλεπόμενα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

Χριστίνα Τζέλλου