Εργατικό ατύχημα στο Δήμο Σουλίου

Εργατικό ατύχημα σε εργαζόμενο του Δήμου Σουλίου συνέβη την Τρίτη 14/05/2024 το πρωί. Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού  χόρτων, έπεσε από ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο στήθος, στα χέρια και στα πόδια. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε  στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ερωτήματα για το περιστατικό θέτει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας:

  1. Ποιος έδωσε την εντολή στον συνάδελφο να εκτελέσει εργασίες πέραν της ειδικότητας του (ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι τεχνίτης σύνοδος απορριμματοφόρου και όχι εργαζόμενος της υπηρεσίας πράσινου).
  2. Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που προβλέπονται;
  3. Ο τεχνικός ασφαλείας ,από ποιόν ενημερώθηκε και πότε ;
  4. Δηλώθηκε το ατύχημα στην επιθεώρηση υγιεινής και ασφάλειας ,όπως προβλέπει η νομοθεσία εντός εικοσιτετραώρου ή προσπαθεί η Δημοτική Αρχή να το συγκαλύψει ;

Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ,εργοδοτικά εγκλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αδιαφορία της εργοδοσίας και ότι αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους , να μην εκτελούν εργασίες πέραν της ειδικότητας που έχουν προληφθεί  , να έρχονται άμεσα σε επαφή με το σωματείο.  Τώρα να διεκδικήσουμε:

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

-Να χορηγηθούν στην ώρα τους τα ΜΑΠ

-Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.