Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Αλληλεγγύη και προβολή της ταινίας ΟΜΑΡ του ΑΜΠΟΥ ΑΣΑΝΤ για το λαό της Παλαιστίνης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει τις δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών αρχών κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα ήδη εκατοντάδες νεκρούς, μεταξύ των οποίων άμαχοι και γυναικόπαιδα, καθώς και εκατοντάδες τραυματίες.
Είναι ανάγκη να δυναμώνει καθημερινά η αλληλεγγύη, η πάλη για να σταματήσει η αιματοχυσία, η κατοχή, να δυναμώσει το κύμα καταδίκης της εγκληματικής επίθεσης του κράτους του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού.
Ως Εργατικό Κέντρο εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον λαό και την εργατική τάξη της Παλαιστίνης. Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημά του για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. 
Αποκαλύπτουμε στα μάτια της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων οι ευθύνες των ΗΠΑ, που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ, αλλά και της ΕΕ η οποία κρατάει “ίσες αποστάσεις” ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα έχει στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Τονίζουμε τις ευθύνες ΕΕ και ΗΠΑ, καθώς η εγκληματική δράση του ισραηλινού κράτους χαίρει της στρατιωτικής, πολιτικής και οικονομικής στήριξης της ΕΕ και των ΗΠΑ που επιδιώκουν την επιβολή των δικών τους μονοπωλιακών συμφερόντων στην περιοχή.
 
Ευθύνη όμως φέρει και η ελληνική κυβέρνηση, που «καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», εξισώνει δηλαδή το θύμα με το θύτη, ενώ την ώρα που διαπράττεται η σφαγή συνεχίζει τη στρατιωτική συνεργασία και τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ είναι στην πραγματικότητα συνεργασία των αστικών τάξεων των δύο χωρών για την κατοχύρωση και μόνο των συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Απαιτούμε να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας του Ισραήλ με την Ελλάδα.
 
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σε ένδειξη αλληλεγγύης, καλεί τα συνδικάτα τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα, να πάρουν μέρος στην προβολή της ταινίας ΟΜΑΡ του ΧΑΝΙ ΑΜΠΟΥ – ΑΣΑΝΤ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 στις 9 μμ στο Πάρκο ΠΑΝΘΕΟΝ