Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

ekth_8marth1

ekth_8marth1Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε 110 χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας με πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρα Τσέτκιν.

Οι αγώνες για τη γυναικεία ισοτιμία είναι ακόμη και σήμερα επίκαιροι και αναγκαίοι αφού τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, την προστασία της μητρότητας, την κοινωνική και προσωπική τους ζωή και τον ελεύθερο χρόνο “υποτάσσονται” στις ανάγκες του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, του κεφαλαίου και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Σήμερα υπάρχουν τεράστιες επιστημονικές δυνατότητες και νέες τεχνολογίες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή που μας αξίζει, σε εμάς και τις οικογένειές μας.

Υπάρχει η δυνατότητα να έχουν όλες οι εργαζόμενες γυναίκες σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, με πλήρη δικαιώματα, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας, με ελεύθερο χρόνο.

Η διέξοδος για την εργαζόμενη γυναίκα, τη γυναίκα του μόχθου δεν είναι άλλη απ’ τη συλλογική δράση, την αγωνιστική στάση ζωής ώστε να διεκδικεί αυτά που πραγματικά μπορεί και πρέπει να έχει κατακτημένα τον 21ο.

Εμπνεόμαστε από τον αγώνα των εργατριών του περασμένου αιώνα που σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της για την πάλη των εργαζόμενων και ανέργων γυναικών για τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Τιμάμε την 8η Μάρτη!

ekth_8marth