Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Τιμούμε την εργαζόμενη γυναίκα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 8Η ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ  ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ:

ΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

Συναδέλφισες – οι

Η 8η Μάρτη είναι μια ξεχωριστή ημέρα, σταθμός στους μακροχρόνιους αγώνες της Εργατικής τάξης και αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις σημερινές συνθήκες, όπου η πλουτοκρατία και τα κόμματα της, με επικεφαλής την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εντείνουν την επίθεση τους αξιοποιώντας την καπιταλιστική οικονομική κρίση τους, για να αφαιρέσουν και τα τελευταία εργασιακά – ασφαλιστικά – κοινωνικά  δικαιώματα και κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τη γυναίκα και την νεολαία που αποτελούν και τα πιο ευάλωτα τμήματα του.

Είναι μέρα απολογισμού της εκατόχρονης και πλέον πάλης για την ισοτιμία των εργαζόμενων γυναικών, για την κοινωνική τους ισότητα. Μέρα που το εργατικό και το γυναικείο κίνημα κάνει τον δικό του απολογισμό, προετοιμάζει την συνέχεια της πάλης του σε μια περίοδο που εξαπολύεται  μια καταιγιστική επίθεση σε βάρος των όποιων κατακτήσεων έχουν αποσπαστεί στις συνθήκες του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος του καπιταλισμού. H ημερομηνία αυτή αποκτά ιδιαίτερης σημασίας βαρύτητα σήμερα και είναι καθοριστική για την πορεία του γυναικείου κινήματος και αναπόσπαστου τμήματος του εργατικού λαϊκού  κινήματος.

Σήμερα που στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης των χρεών και της εξόδου από την κρίση, όλα μπαίνουν στην μέγγενη των εμπορευματοποιημένων, υποβαθμισμένων και κατακερματισμένων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας. Σήμερα που η προστασία της μητρότητας από την αντισύλληψη ως τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στην εργασία, από την ιατρική κάλυψη της εγκυμοσύνης και της γέννας ως τις άδειες και τα επιδόματα, από τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς (όπου υπάρχουν) ως τις αισχρές απολύσεις εγκύων γυναικών, σήμερα όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά αποτελούν κόστος για το κράτος των καπιταλιστών και εμπόδιο για την ανάπτυξη μεγαλύτερης κερδοφορίας των επιχειρήσεων τους.

Σήμερα που για τους νέους ανθρώπους, τα νέα ζευγάρια, είναι άπιαστο το όνειρο δημιουργίας οικογένειας, λόγω των απάνθρωπων εργασιακών σχέσεων που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και τα μνημόνια, της ανεργίας που διογκώνεται από μέρα σε μέρα, της ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το αύριο.

Σήμερα η εργαζόμενη γυναίκα, η μητέρα, η νοικοκυρά, η άνεργη, η νέα και ο νέος, χρειάζεται να διδαχτούν και να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από τον ηρωϊκό ξεσηκωμό των εργατριών γυναικών της Νέας Υόρκης στις 8 Μάρτη του 1857. Τότε που  μια μεγάλη διαδήλωση εργατριών στην κλωστοϋφαντουργία  της Νέας Υόρκης διεκδικούσε « δεκάωρη δουλειά, φωτεινές και υγιεινές αίθουσες εργασίας, μεροκάματα ίσα με κείνα των ανδρών».

Όπως και τότε έτσι και σήμερα  για την εργαζόμενη γυναίκα  τον νέο και την νέα, την εργατική τάξη, το σύνολο του εργαζόμενου λαού, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά ο δρόμος του αγώνα, της ανειρήνευτης ταξικής πάλης, εως την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος , που είναι η αιτία όλων των δεινών μας.

Σήμερα προβάλλει ακόμη πιο αναγκαίο να ισχυροποιειθεί και να αναπτυχθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς η κοινωνική συμμαχία όλων εκείνων που πλήττονται από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων της κυβέρνησης, της Ε.Ε. στην κατεύθυνση της ρήξης και ανατροπής.

Να μην υποκύψουμε στα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα που μας βάζουν. Να μην φοβηθούμε από την κρίση τους.

Η κρίση τους και το ξεπέρασμα της είναι δικό τους πρόβλημα, δεν μας αφορά. Οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε την κρίση τους προς όφελος μας. Να απεγκλωβιστούμε από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, πολιτικούς υπηρέτες  των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα κελεύσματα των σειρήνων που μας καλούν σε συναίνεση και υποταγή στο όνομα της ενότητας πάνω στο πρόβλημα.

Η συναίνεση τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Με προμετωπίδα μας το σύνθημα αυτό μπορούμε να ανατρέψουμε τον συσχετισμό δυνάμεων,  οργανωμένοι στα ταξικά μας Σωματεία, στους γυναικείους Συλλόγους  ενισχύοντας την συμμαχία μας, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕΣ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ και να βάλουμε τέρμα σε αυτήν την βαρβαρότητα, δυναμώνοντας το μέτωπο που θα διεκδικήσει την εξουσία για λογαριασμό του εργαζόμενου λαού.

Με παρακαταθήκη τον ξεσηκωμό των εργατριών της Νέας Υόρκης, τους αγώνες του ταξικού εργατικού γυναικείου κινήματος, με παρακαταθήκη την πρόσφατη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση και μάχη που δώσαμε στις 23 Φλεβάρη, συνεχίζουμε τον αγώνα ως την τελική νίκη, την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.

Εχουμε την δύναμη,  εμείς είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου.

Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά, μπορούμε χωρίς αφεντικά.

Παίρνουμε μέρος μαζικά μαχητικά στην διαδήλωση  – συγκέντρωση

την Πέμπτη 10 Μάρτη ώρα 6.30 μ.μ. μπροστά στον ΟΤΕ.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου