Εργατικό Κέντρο: Όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού

ergatiko_kentro

Να μην εφαρμοστεί  και να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε στην Ολομέλεια της Βουλής ένα εγκληματικό νομοσχέδιο με το οποίο εμπορευματοποιείται και ιδιωτικοποιείται ακόμα περισσότερο το νερό ενώ, ταυτόχρονα, προωθείται  η μεγαλύτερη επιχειρηματική δράση στο νερό, όπως έχει συμβεί με την ενέργεια, τους σιδηρόδρομους κ.ά. Ταυτόχρονα, με το ίδιο νομοσχέδιο, προχωρά στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της γης, δίνοντας ακόμα ένα «πάτημα» στα μονοπώλια της ενέργειας, του τουρισμού και των κατασκευών για να αυγατίσουν τα κέρδη τους σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού και να υποβαθμίσουν περεταίρω το περιβάλλον.

Τι επιδιώκει η κυβέρνηση: Να καταργηθούν τα όποια προστατευτικά μέτρα και να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι «επενδύσεις» των επιχειρήσεων σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα για την ίδια μας τη ζωή.

Ποιες θα είναι οι συνέπειες για τον λαό: Από τη μια θα χρυσοπληρώσουμε την αύξηση της τιμής του νερού και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα εξαρτώνται πάντα από τα επιχειρηματικά κέρδη που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο βωμό του κόστους – κέρδους.

Τις συνέπειες αυτή της αντιλαϊκής πολιτικής τις μετρήσαμε ήδη με το έγκλημα στα Τέμπη!

Την ίδια στιγμή η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δε θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη όπως κάνει η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ σήμερα. Αυτή είναι άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία σε όλο τον κόσμο, όπου το νερό λειτουργεί ως εμπόρευμα και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, οι λαοί σε πολλές χώρες της Ευρώπης είπαν στην κυριολεξία το νερό – νεράκι!

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

 Διεκδικούμε:

  • Να μην εφαρμοστεί  και να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος της κυβέρνησης.
  • Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.
  • Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.