ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΡΕΑΣ ΑΕ

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Θ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της επιχείρησης ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε και το σωματείο τους.

Καταγγέλλει τις απαράδεκτες γκανγκστερικού τύπου μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που στόχο έχουν την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την παραίτησή τους από τον δίκαιο αγώνα τους για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και την λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την διεκδίκηση τους για υπογραφή Σ.Σ.Ε. .

Καταγγέλλει την απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει στην απόλυση συναδέλφου, μέλους του σωματείου, επειδή τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά του (ρεπό).

Είναι καθαρό ότι η εργοδοσία έχει θορυβηθεί και ενοχληθεί από την όλη δραστηριότητα που ανέπτυξε το σωματείο όλο το προηγούμενο διάστημα, δραστηριότητα που ανεβάζει το κύρος του σωματείου και το καταξιώνει στα μάτια όλων των εργαζόμενων του κλάδου, κι αυτό αποτελεί αγκάθι στο μάτι της εργοδοσίας που με απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις προσπαθεί να επιβάλλει σιγήν ιχθύος στους χώρους εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να συσπειρωθούν στο σωματείο τους συλλογικά και οργανωμένα, να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας, να μην επιτρέψουμε να γίνει καμία απόλυση.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του νομού, όλων των κλάδων, να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους και την ταξική τους αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων της επιχείρησης ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. για να βάλουμε φρένο στις αυθαιρεσίες κάθε εργοδότη, να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση, να εντείνουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. με συγκροτημένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στην κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.