ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Συναδέλφισσες – οι

         Εδώ και δύο εβδομάδες, οι εργαζόμενες στο super Market EXPRESS MARKET  (πρώην Dia) της επιχείρησης ΝΙΚΑΚΗΣ Ο και ΣΙΑ ΟΕ που εδρεύει  στην Παραμυθιά, αφού εξάντλησαν όλα τα όρια της υπομονής τους, συνειδητοποιώντας την απροκάλυπτη πλέον κοροϊδία της εργοδοσίας και την εκμετάλλευση  που γινόταν σε βάρος τους, δίνουν περήφανο και ανυποχώρητο αγώνα, διεκδικώντας εκτός από τα δεδουλευμένα  τους και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

        Γυρνώντας την πλάτη τους στους ωμούς εκβιασμούς της εργοδοσίας και τον εκφοβισμό της απόλυσης, όπλα με τα οποία επιχειρεί η εργοδοσία  να σπάσει την ενότητα  τους και να κάμψει τον δίκαιο αγώνα  τους, δηλώνουν αποφασισμένες να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα τους.

        Στηρίζοντας αυτόν τον αγώνα, το Δ.Σ. του ΕΚΘ με όλες του τις δυνάμεις σε έκτακτη συνεδρίαση του (Τετάρτη 23 Μάη), ομόφωνα αποφάσισε και προκηρύσσει  24ωρη απεργία των εργαζομένων στην επιχείρηση ΝΙΚΑΚΗΣ Ο και ΣΙΑ ΟΕ στο κατάστημα EXPRESS MARKET στην Παραμυθιά, την Παρασκευή 25 Μαίου  2012, με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα, εάν η εργοδοσία εμμείνει στην αδιάλλακτη στάση της και δεν προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των δεδουλευμένων σε όλες ανεξαιρέτως τις εργαζόμενες και δεν ανακαλέσει την οποιαδήποτε απόλυση.

        Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, τους εργαζόμενους όλου του νομού να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων έξω από το κατάστημα EXPRESS MARKET στην Παραμυθιά. 

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

 

         Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να παραδειγματιστούν από τον αγώνα που δίνουν οι συναδέλφισσες εργαζόμενες στην συγκεκριμένη επιχείρηση, που πατώντας στην ίδια τους την εμπειρία, συνειδητοποιώντας ότι τα συμφέροντα τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τα συμφέροντα της εργοδοσίας, βρήκαν την δύναμη να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να αποτινάξουν τον φόβο από πάνω τους και αποφασισμένες και ενωμένες σε μια γροθιά, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του ταξικού τους Σωματείου, δίνουν ανυποχώρητα την μάχη διεκδικώντας τα δικαιώματα τους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΗ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

 

Η Διοίκηση του ΕΚΘ

23 – 5 – 2012