Ερώτηση στη Βουλή του Αντώνη Μπέζα για τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας

bezas_antΕρώτηση  στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, κατέθεσε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας,  σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα  στη  λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας ζητώντας την άμεση αντιμετώπισή τους.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο κ. Μπέζας, αναφέρει:

«Το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Ηγουμενίτσας παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα σημαντικές ελλείψεις στελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα  να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Ενδεικτικά αναφέρω ότι  στην κρίσιμη ειδικότητα των γενικών ιατρών – παθολόγων έχουν απομείνει μόνο δύο  ιατροί, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο δε λειτουργεί από τις αρχές του έτους λόγω συνταξιοδότησης της μικροβιολόγου- ιατρού και της παρασκευάστριας, ενώ λόγω αναρρωτικής άδειας δεν υπάρχει συντονιστής- ιατρός του Κέντρου Υγείας. Παράλληλα, παρατηρούνται  μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά (γάντια, σύριγγες, συστήματα ορού κλπ),  ανεπαρκής θέρμανση και γενικά ελλιπής συντήρηση του κτιρίου στα όρια της εγκατάλειψης.

Επειδή το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί την πρωτεύουσα του νομού, στην οποία δεν υπάρχει Νοσοκομείο και λόγω της Εγνατίας Οδού, του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, των τουριστικών περιοχών  Συβότων, Πλαταριάς και Πέρδικας, της συγκέντρωσης στην περιοχή λαθρομεταναστών κλπ παρουσιάζει, με βάση τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, εξαιρετικά αυξημένη κίνηση  σε σύγκριση με άλλα περιφερειακά Κέντρα Υγείας. Επειδή η αξιοπρεπής διαβίωση των πολιτών έχει σαν απαραίτητη προϋπόθεση την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και αυτό δεν μπορεί να διασφαλιστεί  αν δεν αντιμετωπισθούν  άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας    και πότε αυτά θα υλοποιηθούν;».