Ευχές αιρετών για τη νέα σχολική χρονιά

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ κ.ΚΑΤΣΙΝΟΥ

 Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, με αφορμή την πρώτη μέρα του σχολικού έτους 2011-2012, εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο.

 Στους γονείς, να είναι υγιείς για να συνεχίσουν να συμπαραστέκονται και να υποστηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών τους.

 Στους δασκάλους και καθηγητές, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους με την ευχή να αποδώσουν τα μέγιστα, γιατί έχουν στα χέρια τους το μέλλον αυτού του τόπου.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σχολική χρονιά. Στους γονείς των παιδιών, καλή δύναμη για να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες υποχρεώσεις αυτή τη δύσκολη εποχή.  

Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία να υπερβάλλουν εαυτούς  για να αντισταθμίσουν τις δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, αλλά υπαρκτές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε πολλούς τομείς στην  α/θμια και β/θμια εκπαίδευση.

Εύχομαι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι να επιτελέσουν το καθήκον τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης, μεταδίδοντας στα παιδιά μας εκτός από τις γνώσεις και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, η εξασφάλιση του οποίου απαιτεί κόπους και θυσίες.

Δήλωση Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη

για την  έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς γίνεται κάτω από δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Πιστεύω όμως ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα καταφέρουν στο τέλος να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Το έχει ανάγκη η κοινωνία και η πατρίδα μας.

Η επιτυχία δεν μπορεί να έλθει από μόνη της, ούτε και είναι ατομικό ζήτημα. Απαιτείται αλληλεγγύη και συνεργασία σε όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μόνο έτσι  οι μαθητές  θα βγουν νικητές.

Ιδιαίτερα σήμερα η σκέψη μας στρέφεται στα παιδιά εκείνα, των οποίων οι γονείς είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Η ηθική μας συμπαράσταση είναι δεδομένη. Καλούμε όμως και όλους τους συμμαθητές τους να τους συμπαρασταθούν, ενεργά και διακριτικά, ώστε να απαλυνθεί το άγχος, η αγωνία και να αποτραπεί ο ενδεχόμενος κοινωνικός αποκλεισμός τους.

Από τη φετινή  χρονιά, ουσιαστικά και τυπικά οι αρμοδιότητες για την σχολική στέγη και τη μεταφορά μαθητών, μεταβιβάζονται στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές οικονομικές εκκρεμότητες της Πολιτείας προς τις Περιφερειακές Ενότητες από τα έργα που έχουν εκτελεστεί τα προηγούμενα χρόνια και  τα οποία παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, πρέπει επιτέλους να εξοφληθούν.

Τη σημερινή εποχή η στήριξη και ενίσχυση του Δημόσιου Σχολείου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα βρίσκεται κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα για να συνδράμει επικουρικά σε ο, τι της ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη σε όλους.  

Συγχαρητήριο Μήνυμα της Γενικής Γραμματέα για την

Έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

 

Μία νέα σχολική χρονιά ξενικά σήμερα, γεμάτη όνειρα, προσδοκίες και υψηλούς στόχους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Μια χρονιά που εν μέσω κρίσης, περιμένει από όλους εσάς, τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας να φέρετε εις πέρας το σημαντικό λειτούργημα της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας.

Η επένδυση στην εκπαίδευση, αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο ευαίσθητους και κρίσιμους τοµείς στην άσκηση του κυβερνητικού έργου, καθώς συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών που συνεχώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τη διαρκή ανανέωσης της γνώσης.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι η πορεία ανάταξης του εκπαιδευτικού μας συστήματος και αναβάθμισης της παρεχόμενης παιδείας, μέσω της εφαρμογής ενός Σχολείου με διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, διοίκησης και αξιολόγησης, συναντά πολλά εμπόδια και δυσκολίες, τα οποία επιτείνει η σημερινή κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας θα βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων και δυσκολιών που ενδεχομένως να παρουσιαστούν, ώστε η φετινή σχολική χρονιά να αποτελέσει για όλους, ένα σταθμό επιτυχιών και προόδου.