Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες σε κινητοποιήσεις για τη χερσαία ζώνη

igm1

Καθοριστικής σημασίας αναμένεται να είναι η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα με βασικό αντικείμενο την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο.

Οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών από το πρωί της Παρασκευής βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ήδη την πρώτη μέρα τα δημαρχεία έκλεισαν και την Δευτέρα έπεται συνέχεια με κλειστά τα Δημαρχεία και δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του λιμένα εσωτερικού. Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων θα είναι το κλείσιμο του λιμένα εξωτερικού στις 5 Ιουλίου.

Οι δύο Δήμαρχοι Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς, σε κοινή συνέντευξη τύπου τόνισαν ότι δεν περιμένουν τον Υπουργό για να του παρουσιάσουν αιτήματα. Αυτά είναι γνωστά και κατατεθειμένα εδώ και χρόνια.

Περιμένουν από τον ίδιο να τους παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών και φυσικά των απαραίτητων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα ικανοποιούν τα αιτήματα για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης.

Όπως τόνισαν η χερσαία ζώνη είναι αυτή που δίνει ανάσα στις περιοχές τους και κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί ότι τμήματα που επί σειρά ετών χρησιμοποιούν οι πολίτες ή ακόμη και ο κεντρικός δρόμος –είσοδος στην Ηγουμενίτσα- θα περάσουν στα χέρια ιδιώτη μαζί με το 67% του ΟΛΗΓ.

Και οι δύο Δήμαρχοι ζήτησαν την συμμετοχή των πολιτών στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί καθώς το θέμα της χερσαίας ζώνης αφορά όλους.