Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση – διαδήλωση για το προσφυγικό

image1
image1ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΑΑΣ καλούν σε συγκέντρωση στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 5 Μάρτη στις 7:30μμ. 

“Η Τ.Ε της ΑΝΤΑΡΣΥA Θεσπρωτίας καταγγέλλει την άθλια αντιμεταναστευτική-ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της στα ΜΜΕ. Η τραγωδία που ζουν αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες στα σύνορα με την καταστολή και τη κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας ενάντια σε απελπισμένους ανθρώπους είναι το αποκορύφωμα της βάρβαρης πολιτικής της ΝΔ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

  Η βρώμικη κυβερνητική προπαγάνδα και οι δηλώσεις ότι προστατεύονται τα σύνορα από γυναικόπαιδα δείχνει την κατρακύλα της ρατσιστικής πολιτικής. Η κυβέρνηση της ΝΔ άξιος συνεχιστής της πολίτικης της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παίζει τον ρόλο του δεσμοφύλακα της βάρβαρης Ευρώπης-φρούριο, που δεν διστάζει να στέλνει τα ΜΑΤ και να «απωθεί» πρόσφυγες. Όπου η αποστολή φίλων πορείας για τα σύνορα  σε πολίτες σε όλη τη χώρα δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Αντιδημοκρατική και επικίνδυνη πρόκληση της κυβέρνησης  είναι η χρήσης του στρατού ενάντια στους πρόσφυγες. Καμιά δουλειά δεν έχουν τα στρατευμένα παιδιά του λαού σε τέτοιες βρώμικες αποστολές!

  Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα συνεχίζουν τη λαθροχειρία που ξεκόβει πλήρως το προσφυγικό από τον πόλεμο στη Συρία, τις πολύχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλη την περιοχή (Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.) και συνολικά τις ευθύνες του «πολιτισμένου κόσμου της δύσης», δηλαδή του σύγχρονου καπιταλισμού και του ανταγωνισμού για τα πετρέλαια και τους ενεργειακούς δρόμους που έχει μετατρέψει τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε κολαστήρια.

    Για να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους, τους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο, στην «εισβολή» των οποίων (με βάσεις, στρατιωτικές διευκολύνσεις και συμβόλαια με πολυεθνικές) έχει επενδύσει η εγχώρια άρχουσα τάξη για να διασφαλίσει εξουσία, ρόλο και μερίδιο από τα κέρδη των ΑΟΖ. Έτσι μεταφράζεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός τόσο για την ελληνική όσο και για τη τούρκικη αστική τάξη. Εκεί στοχεύει η συνενοχή της κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, στην αντιπροσφυγική πολιτική, η συμμετοχή στους άξονες πολέμου για τις ΑΟΖ με τις πολυεθνικές και με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ. Αυτό εξηγεί γιατί με την κυβέρνηση στρατεύεται το ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά Ελληνική Λύση αλλά και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε στην θητεία του την ίδια πολιτική στην Ειδομένη και τη Μόρια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για το δικαίωμα στο άσυλο για όλους τους πρόσφυγες, αφήνει στο απυρόβλητο ΕΕ και ΗΠΑ για τις εγκληματικές ευθύνες τους, ενώ πλειοδοτεί στη γραμμή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της κούρσας των εξοπλισμών.

    Η αλήθεια που κρύβουν είναι ότι ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ κομμάτιασαν Συρία και Ιράκ για να αρπάξουν τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους, ενώ η εμπλοκή των ανταγωνιστών τους όπως η Ρωσία κάνει ακόμα πιο εκρηκτική την εξέλιξη. Είναι ανάγκη με τον αντιπολεμικό αγώνα των λαών να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη για τη χώρα μας και να συμβάλλουμε να σβήσει η φωτιά του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι που δημιούργησαν τα 5 εκατ. πρόσφυγες που χωρίς ντροπή για τα δικά τους κέρδη και με ακραίο κυνισμό τους χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενοι εργαλειακά στους πολέμους και τον ανταγωνισμό τους. Όπως κάνει αυτές τις μέρες το καθεστώς Ερντογάν, που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει προκλητικά ως πιόνια τους απελπισμένους πρόσφυγες σπρώχνοντάς τους προς τα σύνορα ζητώντας από ΕΕ και ΝΑΤΟ περισσότερη χρηματοδότηση και υποστήριξη στην τουρκική επέμβαση στη Συρία.

   Καταδικάζουμε την τρίτη κατά σειρά εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Να σταματήσουν οι παρασκηνιακοί σχεδιασμοί για παρέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Σ. Αραβίας στο πλευρό του Ερντογάν. Να αποχωρήσουν τώρα όλοι ξένοι στρατοί, επίσημοι και ανεπίσημοι από τη Συρία.

Η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη με τις ΗΠΑ και τα αντιδραστικά τοπικά καθεστώτα για το μακελειό στη Μ. Ανατολή και οφείλει να ανοίξει άμεσα τα σύνορα της για τους πρόσφυγες. Πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που οδηγεί στην πολεμική ένταση. 

    Η ΕΕ της «δημοκρατίας» και της «αλληλεγγύης», με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, έχει μετατρέψει την Ελλάδα και τη Τουρκία σε φυλακές ψυχών, στοιβάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, που αποτελούν ντροπή για το σύγχρονο πολιτισμό.

   Είναι ανάγκη να ακυρωθεί άμεσα η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Απαιτείται η ελληνική κυβέρνηση εδώ και τώρα να ανοίξει ειδικά για τους πρόσφυγες τα σύνορα και αυτά με την Τουρκία για παροχή ασύλου και βοήθεια, αλλά και αυτά προς τις χώρες της ΕΕ για έξοδο όσων θέλουν προς την Ευρώπη ή άλλους προορισμούς, καταργώντας στην πράξη τις Συμφωνίες Δουβλίνο. 

   Είναι ανάγκη το λαϊκό κίνημα να υπερασπιστεί την ειρήνη και να απαιτήσει καμιά ελληνική συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν όλες οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να αποχωρήσουν οι ξένοι στρατοί και η Φρόντεξ. Να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, αποδέσμευση από την ΕΕ. Να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών που γίνονται με την οικονομική αιμορραγία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Να βγει μπροστά η δύναμη της αλληλεγγύης και να σταματήσει η αντιπροσφυγική πολιτική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Κανένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα στην Ελλάδα. Υποδοχή, περίθαλψη, άσυλο, βοήθεια για κοινωνική ένταξη των προσφύγων.

-Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά. Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά -ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης   να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές.

-Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ, να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ.

-Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις, δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.

-Να μπει φραγμός στην πολεμική προπαγάνδα, να μην υποθηκευτεί το μέλλον για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών. Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία. Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Καμία εμπλοκή των φαντάρων στην καταστολή των προσφύγων.

   Να υπερασπιστούμε την ειρήνη,για το δικαίωμα στη ζωή των λαών της περιοχής..Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις στις ΑΟΖ.

   Να υπερασπιστούμε την ειρήνη, για να νικήσει η αλληλεγγύη και όχι ο φόβος και ο ρατσισμός.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗ ΚΥΒΕΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΕ

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:30 μ.μ. ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Η ΛΑ-ΑΑΣ Θεσπρωτίας, μέσα από την

«Πρωτοβουλία ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο»

σας καλούν την Πέμπτη 5 Μάρτη στις 7:30μμ

σε συγκέντρωση στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

με συνθήματα:

 

·      ΟΙ  ΠΟΛΕΜΟΙ  ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΓΕΝΝΟΥΝ  ΤΑ  ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ  ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

·      ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

·      ΕΛΛΗΝΕΣ   ΚΑΙ   ΞΕΝΟΙ   ΕΡΓΑΤΕΣ   ΕΝΩΜΕΝΟΙ,

         ΟΙ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΤΗΣ  ΓΗΣ  ΟΙ  ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ

 

·      ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

 

·      ΕΞΩ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

 

·      ΟΧΙ  ΣΤΑ  ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

 

·      ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

 

·      ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ  ΤΗΝ  ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

 

·      ΦΙΛΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΜΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΛΑΟΥΣ

 

·      ΚΑΤΩ  Η  ΚΡΑΤΙΚΗ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ