Ηλίας Θεοδωρίδης: Αδιανόητο να λειτουργήσουν τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα

psaria

psaria«Είναι αδιανόητο να λειτουργήσει η μονάδα των ασφαλτικών στην περιοχή της Σαγιάδας. Πρόκειται για μία δραστηριότητα εντελώς ασύμβατη…Πιστεύω ότι με τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει θα βρεθεί λύση». Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Θεοδωρίδης, σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Ο κ. Θεοδωρίδης ενημερώθηκε διεξοδικά από τη Διοίκηση του Συλλόγου και διαπίστωσε ο ίδιος την τεράστια δυναμική που έχει αναπτυχθεί σε μία μικρή λωρίδα της Θεσπρωτικής γης.

Γιατί αν κάποιος δεν δει αυτό που συμβαίνει στη Σαγιάδα δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει και η άλλη Ήπειρος. Αυτή δηλαδή που αναπτύσσεται ραγδαία, στηρίζει την τοπική οικονομία και αποτελεί έναν από τους δυναμικούς εξαγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

«Είμαι ενθουσιασμένος από όσα είδα. Πρόκειται για μία ζώνη τεράστιας γεωοικονομικής σημασίας. Είναι ένα μεγάλο οικονομικό και παραγωγικό κέντρο, με δυναμική τεράστιας σπουδαιότητας. Η σημασία της είναι μεγάλη και για την Ήπειρο και για την χώρα», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης και δεσμεύτηκε πως από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα υποβοηθά τον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωρίδης ενημερώθηκε επί τόπου για το σημείο χωροθέτησης της μονάδας ασφαλτικών, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Νομό Θεσπρωτίας.

Τις προθέσεις του άλλωστε για το θέμα αυτό τις έδειξε με την ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς έθεσε εξ αρχής επί τάπητος το ζήτημα επιδιώκοντας να βρει λύση μακριά από τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Αυτό επανέλαβε και με τη δήλωσή του καθώς σημείωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

«Είναι αδιανόητο να λειτουργήσουν εκεί τα ασφαλτικά. Είναι μία δραστηριότητα εντελώς ασύμβατη» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Γιάννης Χεκίμογλου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την επίσκεψη αυτή, καθώς είναι ο πρώτος που έρχεται στην περιοχή και διαπιστώνει από κοντά την δουλειά που γίνεται και τις προοπτικές που υπάρχουν. Περιμένουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να συμβάλει ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα των ασφαλτικών και να μην εγκατασταθούν στην περιοχή μας. Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, με πολύ κόπο, θα πάρει τέλος. Ελπίζουμε να δει και η πολιτεία αυτό που διαπιστώνει ο κ. Θεοδωρίδης», τόνισε ο κ. Χεκίμογλου.