Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο – Εκδηλώσεις την Παρασκευή και το Σάββατο στα Ιωάννινα

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΣάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Αφορμή για να δούμε τα Γιάννινα αλλιώς…. Αφορμή να αφήσουμε τα αυτοκίνητα, να βάλουμε περισσότερη κίνηση στη ζωή μας και να απολαύσουμε την πόλη μας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με μία σειρά εκδηλώσεων, επιχειρεί να αναδείξει πως το λιγότερο αυτοκίνητο σημαίνει περισσότερη ποιότητα ζωής.

Το ποδήλατο έρχεται στο επίκεντρο.

Το Σάββατο λοιπόν ζούμε τα Γιάννινα πιο ανθρώπινα…

Από τις εννέα το πρωί μέχρι το μεσημέρι (πέρας λειτουργίας των καταστημάτων), θα παραμείνει κλειστό για τα αυτοκίνητα το εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα η κίνηση θα απαγορευθεί στις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου, Μελανίδη, Βλαχλείδη, Οπλαρχηγού Πουτέτση, Γρηγορίου Σακκά και Ζυγομάλλη. Πρόκειται για τις οδούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο πεζοδρομήσεων του Δήμου, έργο που έχει δημοπρατηθεί κι αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση να αποφευχθεί το παρκάρισμα στους συγκεκριμένους δρόμους πριν την ώρα έναρξης της απαγόρευσης. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να πάρουμε όλοι, μία μικρή γεύση του κέντρου που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα και στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος CYCLO, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του ποδηλάτου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 10 το πρωί, με ποδηλατική περιήγηση τουριστών, η οποία θα ξεκινήσει από το Ρολόι και περιλαμβάνει το Κάστρο και τη λίμνη.

Στις 17:30 την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου, με θέμα «Ο ποδηλάτης στην πόλη».

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Από τις έντεκα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, το κέντρο κλείνει για τα αυτοκίνητα και στήνεται μια μεγάλη γιορτή.

Εκεί θα καταλήξουν οι ποδηλατοδρομίες που θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα.

Από το Δήμο Ιωαννιτών θα μοιραστούν μπλουζάκια ενώ θα κληρωθούν δέκα ποδήλατα.

Παράλληλα θα λειτουργεί εικονικό εργαστήρι όπου μικρά και μεγάλα παιδιά θα επιδεικνύουν το ταλέντο τους σε χαρτί ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο.

Τέλος θα διατεθούν δωρεάν εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για χρήση τους από τους κατοίκους της περιοχής.

Το Σάββατο λοιπόν ζούμε τα Γιάννινα αλλιώς….