Η ενημέρωση επιβάλλεται να είναι επίσημη!

kaxrimanis st

Ένα νέο τρόπο… «ενημέρωσης» του κοινού για τα  κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο, εγκαινίασε το τελευταίο διάστημα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, έχει σταματήσει, από τον Ιούνιο να εκδίδει καθημερινό ενημερωτικό δελτίο, όπως είχε πράξει με μεγάλη επιτυχία το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2020.

Η διακοπή της επίσημης ενημέρωσης από την Περιφέρεια αποδόθηκε γενικώς και αορίστως στην… Αθήνα! «Μας απαγορεύτηκε», «δεν μας επιτρέπουν»… κι άλλες παρόμοιες ήταν επί μήνες οι απαντήσεις στην επιμονή των περισσότερων μέσων ενημέρωσης της Ηπείρου να επανέλθει το επίσημο δελτίο.

Φαίνεται όμως πως τελικά η επιλογή διακοπής της επίσημης ενημέρωσης ήταν αποκλειστικά απόφαση της Περιφερειακής Αρχής, αφού σε σχεδόν όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας το δελτίο αυτό εκδίδεται ανελλιπώς.

Το τελευταίο τριήμερο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, αναρτά αποσπασματικά, αποτελέσματα ελέγχων:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ :

4 από Χατζηκωστα

3 από πανεπιστημιακο

5 από ΚΟΜΥ

5 από ιδιώτες

Σύνολο: 17.

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΕΙΧΑΜΕ , 5 APTA, 4 ΣE ΦIΛIATEΣ , 2 H ΠPEBEZA. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ».

Βέβαια, οι αναρτήσεις στο προσωπικό προφίλ του καθενός στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δε συνιστούν επίσημη ενημέρωση. Η δε αποσπασματική δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων – που εκ του θεσμικού του ρόλου είναι σε θέση ο Περιφερειάρχης να γνωρίζει – μόνο σύγχυση μπορεί να προκαλέσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι προχθές ο Περιφερειάρχης σε ανάρτησή του ανακοίνωνε 6 θετικά και ο ΕΟΔΥ το ίδιο βράδυ 40!

Αν η Περιφέρεια Ηπείρου θεωρεί ότι χρειάζεται επίσημη και ολοκληρωμένη ενημέρωση, καλά θα κάνει να την ξαναρχίσει άμεσα.

Αν ο Περιφερειάρχης θεωρεί ότι η ενημέρωση βοηθάει στην πρόληψη, στην αφύπνιση, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, έχει τους θεσμικούς τρόπους να το πράξει…

Οι δημοσιεύσεις τέτοιου είδους στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, δεν προσφέρουν τίποτε άλλο, εκτός από καρδούλες και like και μπράβο από τους πιστούς ακόλουθους. Όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο!

πηγή: epiruspost.gr