Η ενημερωτική εκδήλωση για την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

IMG_20180307_193540Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε και στην Ηγουμενίτσα η παρουσίαση των ερευνών υδρογονανθράκων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ήπειρο. Οι εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου περιβάλλοντος αλλά και οι επιστήμονες προσπάθησαν, όπως και στην Παραμυθιά, να διαβεβαιώσουν ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας στο στάδιο των ερευνών είτε για το περιβάλλον είτε για τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, ούτε κανένας σεισμικός κίνδυνος.

Από την άλλη πλευρά εκπρόσωποι αριστερών κομμάτων και οικολογικών κινημάτων εξέφρασαν την αντίθεση τους στις εξορύξεις υδρογονανθράκων θέτοντας – κάποιες φορές σε υψηλούς τόνους και με προφανή πρόθεση να διακόψουν την διαδικασία – ζητήματα αξιοπιστίας των μελετών αλλά και των επιστημόνων, προτασσοντας την αδυναμία της πολιτείας να ελέγξει κατά το παρελθόν δραστηριότητες  που είχαν βλαπτικές συνέπειες  στο περιβάλλον, ενώ παγιωμενη αντίληψη των αντιδρώντων ήταν ότι οι επενδύσεις αυτού του είδους θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή. 

Οι αντιρρήσεις αυτές παρέμειναν μέχρι την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και αυτή τη φορά. Ταυτόχρονα εκφράστηκαν αντιρρήσεις που έχουν αφέτηρια λόγους πολιτικούς και ιδεολογικούς σε σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου από πολυεθνικές εταιρείες.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί: (ΚΑΜΕΡΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΛΜΑΝΤΖΗΣ)