Η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου

Στην αίθουσα του Θεάτρου Καρκαμίσι στην Παραμυθιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ.κ Τίτος ενώ παρόν ήταν ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνιος Μπέζας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, o απερχόμενος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, ο νέος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο νέος Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, ο νέος Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νικόλαος Κάτσος, Αντιγόνη Φίλη και Άλκης Λάμπρου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας Ηλίας Βερζεβάνης, εκπρόσωποι φορέων συλλογών και πλήθος κόσμου.
Στον χαιρετισμό της η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη ανέφερε μεταξύ άλλων: Δώσαμε σήμερα όρκο τιμής και ευθύνης. Δύσκολη η προηγουμένη θητεία λόγω Καλλικράτη και μνημονίου. Παλέψαμε με πείσμα σταθερότητα και διαφάνεια. Και η συνέχεια θα είναι με ήθος συνεπεία και σεβασμό απέναντι στο πολίτη.
Ο Θωμάς Πιτούλης τόνισε πως η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να στηρίζεται στο εμείς και όχι στο εγώ ενώ σημείωσε πως έχει προσδοκίες για την νέα προσπάθεια.
Θα εκπληρώσουμε τα καθήκοντα μας σαν αντιπολίτευση και θα είμαστε δίπλα σε κάθε θετική προσπάθεια, σημείωσε ο Δημήτριος Σακαρέλης.
Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του τόπου, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές της κεντρικής πολιτικής σκηνής, σημείωσε ο Άρης Μαρέτας, ο οποίος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης προσπάθειας για να αντιμετωπίσουμε την πιο μεγάλη κρίση που χτύπησε τη χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια και ότι η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει.

Οι ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι σε αυτούς αναδείχθηκαν σε κεντρικό πρωταγωνιστή συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια με περικοπές που αγγίζουν το 60% της κρατικής χρηματοδότησής τους. Είναι όμως απαραίτητο η προσπάθεια  αυτή να ολοκληρωθεί και να συνεχίσουμε τις αλλαγές «εν κινήσει». «Εν κινήσει» στο χώρο της Αυτοδιοίκησης σημαίνει ότι την ίδια ώρα που αναμετριόμαστε  με τα προβλήματα της καθημερινότητας, την ίδια ώρα οφείλουμε να θεμελιώνουμε το «Δήμο του Μέλλοντος».

Ένα Δήμο που θα εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους εξορθολογισμού των δαπανών του, που θα χρησιμοποιεί ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη συμπλήρωση της κρατικής χρηματοδότησης, που θα έχει κοινωνικά δίκτυα για τη στήριξη αυτών που πλήττονται περισσότερο από τη κρίση και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, που θα λειτουργεί χωρίς διαχωρισμούς, που θα εφαρμόζει στην πράξη την αρχή της επικουρικότητας μεταφέροντας με διαφάνεια τις αποφάσεις κοντά στους πολίτες, που θα εφαρμόζει καινοτόμες πολιτικές τοπικής ανάπτυξης αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Ο Δήμος Σουλίου, η Παραμυθιά και η ευρύτερη περιοχή έχουν ιστορία και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η Εγνατία οδός έχει δημιουργήσει εντελώς νέα δεδομένα. Εγώ σε αυτή την προσπάθεια οφείλω να είμαι συμπαραστάτης, αφού μετέχω στην κυβέρνηση της χώρας. Αυτό οφείλω να κάνω και αυτό θα γίνει. Γιατί ο στόχος είναι κοινός και η προσπάθεια συλλογική».