Η περιοδεία του Υπουργού Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα στη Θεσπρωτία

Η αναπτυξιακή πορεία της Θεσπρωτίας, οι νέες προοπτικές του λιμανιού αλλά και το έλλειμμα στις οδικές υποδομές που συνδέουν την Ήπειρο με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα αλλά και την Αμβρακία Οδό, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας με τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρο Πάσχο και άλλους εκπροσώπους φορέων του Νομού, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθούν λύσεις στα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση, ενώ ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε μνεία στις υποσχέσεις που δόθηκαν για λύσεις στα προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη του Βιοτεχνικού Πάρκου στην περιοχή, στο οποίο σήμερα στεγάζονται μόλις 3 επιχειρήσεις.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, οδήγησαν σε ίδρυση 600 νέων επιχειρήσεων στην περιοχή. Υπογράμμισε ότι το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνεται και στην περιοχή κάτι που οδηγεί σε περισσότερες θέσεις εργασίας και καλύτερες αμοιβές. Υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των περιφερειών και των ακριτικών περιοχών οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα μείωσης αλλά και γήρανσης του πληθυσμού.

Έκανε επίσης, γνωστό ότι πρόθεση είναι να αυξηθεί ο προϋπολογισμός στον Αναπτυξιακό Νόμο για να χρηματοδοτηθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια και τόνισε ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για στήριξη του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας.

Με πληροφορίες από: ertnews.gr