Η Περιφέρεια ενημερώνει…

perifereia

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο Τύρια – Σιστρούνι

Από αύριο η εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο «Ακαρνανικά»

Παρουσίαση μελέτης για την αποκατάσταση των λατομικών περιοχών

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο Τύρια – Σιστρούνι

H σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση Τύρια – Σιστρούνι» υπογράφτηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της εταιρίας «ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΤΕ» Ιωάννη Ν. Θεοδωρακόπουλο.

Πρόκειται για έργο που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» από 2007, το οποίο ωστόσο καθυστέρησε στην υλοποίησή του εξαιτίας της έκπτωσης του αρχικού αναδόχου και των διαδικασιών που ακολούθησαν για την οριστικοποίηση της απόφασης.

 Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12.600.000 ευρώ και το συνολικό ποσό της σύμβασης, που υπεγράφη ανέρχεται σε 7.240.254,60 ευρώ. Πρόθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας, όπως έχει ανακοινώσει ήδη ο Περιφερειάρχης, είναι το συγκεκριμένο έργο, αφού ολοκληρωθούν ορισμένες πρόσθετες εργασίες που απαιτούνται για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, να προωθηθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, ώστε στη θέση του, στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» να προωθεί το τμήμα Γέφυρα Μπακόλα – Θεσπρωτικό, για το οποίο οι μελέτες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.

Από αύριο η εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο «Ακαρνανικά»

Από αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ξεκινά η εκπομπή τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος από το Κέντρο «Ακαρνανικά» και το οποίο θα καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα των Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας.

Για την αναλυτική ενημέρωση δήμων και κατοίκων έγινε   ημερίδα   την περασμένη Παρασκευή  στην Πρέβεζα, σε συνεργασία της Περιφέρειας, των Π.Ε. Άρτας – Πρέβεζας, της ΕΡΤ και της DIGEA.  Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών Γιάννης Καραμπίνας, εκπρόσωποι Δήμων και φορέων, στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της DIGEA και της ΕΡΤ.  Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα εκπέμπουν από αύριο με ψηφιακό σήμα είναι οι: ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3, ERT HD, ΜEGA, ANT1, STAR, SKAI, ALTER, ALPHA, MAKEΔΟΝΙΑ TV.

‘Oπως εξήγησαν οι ομιλητές, για την λήψη του ψηφιακού σήματος, χρειάζεται  τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη mpeg 4, ή η ύπαρξη εξωτερικού αποκωδικοποιητή mpeg 4. Στην αγορά κυκλοφορούν 2 τύποι, ο απλός SD και ο υψηλής ευκρίνειας HD.   Οι ομιλητές  ανέφεραν επίσης ότι το νέο ψηφιακό σήμα, έχει λιγότερες απαιτήσεις σε ισχύ, οπότε και πολλοί τηλεθεατές δεν χρειάζονται ενισχυτή σήματος στην κεραία.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζει ότι «η Περιφέρεια η οποία δίνει ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξη και προώθηση των νέων τεχνολογιών αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση που χάρη σε αυτές και στην προετοιμασία που έχουν κάνει η ΕΡΤ και η DIGEA, κάτοικοι Ηπειρωτικών πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών, θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, μέσω της αναβάθμισης της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, χωρίς τα προβλήματα και τις ατέλειες που παρείχε η  αναλογική λήψη».

Παρουσίαση μελέτης για την αποκατάσταση των λατομικών περιοχών

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ώρα 10.00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ- Στοά Σάρκα) από την Ενδιαμέση Διαχειριστική Αρχή θα παρουσιαστεί η μελέτη για την Αποκατάσταση και Αξιοποίηση λατομικών περιοχών.