Η Περιφέρεια Ηπείρου ενημερώνει

perifereia

perifereiaΣύσκεψη για το διασυνοριακό πρόγραμμα «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013»

Σύσκεψη, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την υποβολή προτάσεων στρατηγικών έργων για το Πρόγραμμα IPA CROSS BORDER PROGRAMME “GREECE-ALBANIA 2007-2013”, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.  

Η συνάντηση διοργανώθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων (αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού) κ. Τατιάνας Καλογιάννη. Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας (Π.Ε. Καστοριάς) κ. Δημήτρης Σαββόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων (Π.Ε. Κέρκυρας) κ. Χρήστος Σκούρτης, εμπειρογνώμονας της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία», καθώς και υπερεσιακά στελέχη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά,  αφού οι εκπρόσωποι των φορέων κατέληξαν στις προτεραιότητες καθώς και στους άξονες που πρέπει να κινηθούν οι υποβαλλόμενες προτάσεις από ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σύμφωνη γνώμη για τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης Δ. Σουλίου»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τη σύμφωνη γνώμη και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, η απόφαση προκήρυξης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης του Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού 261.335,03 ευρώ.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος

Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 11ου  Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού  Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

  1. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την ανανέωση –εναρμόνιση με την ισχύουσα νομοθεσία του έργου «Βελτίωση – κατασκευή οδού Βογιάννου» του Δήμου Ιωαννιτών. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Ιωαννιτών – Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών .

         (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

  1. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ        ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ –ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΜΗΜΑ».      Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία : «IGI POSEIDON A.E.» .

        (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

  1.  Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά εκμετάλλευση λατομικού χώρου αδρανών υλικών στη θέση Κορίλια της Τ.Κ. Αγιάς στο Δήμο Πάργας Π. Ε. Πρέβεζας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Πάργας.

         (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

  1.  Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητας « Αιολικός Σταθμός ισχύος 34,4 MW, στις θέσεις «ΚΟΥΡΤΑ», «ΣΚΛΑΒΙ», «ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ» και «ΚΑΚΟΔΙΑΒΑΤΟ» στα όρια των Δήμων Ζηρού, Αρταίων και Β. Τζουμέρκων, στα όρια των Π. Ενοτήτων Πρεβέζης, Άρτας και Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «RENEX ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΡΤΑΣ ΑΕΕ».

         (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Επίσκεψη Τουριστικών Πρακτόρων

 από την Κύπρο στην Ήπειρο

Μια πολλά υποσχόμενη επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων από την Κύπρο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ήπειρο. Η επίσκεψη ήταν απόρροια της επιτυχημένης παρουσίας της Περιφέρειας Ηπείρου και των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στην Έκθεση «Ταξίδι», τον περασμένο Απρίλιο στην Κύπρο.

Η εννεαμελής ομάδα των Κυπρίων αποτελούνταν από τουριστικούς πράκτορες εκ των κορυφαίων εταιρειών της Κύπρου, και τους επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων δημοσιογραφικών ομίλων της Μεγαλονήσου. Την αποστολή υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου, ενώ στελέχη της Περιφέρειας τους ξενάγησαν σε περιοχές που είχαν ζητήσει.

Μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους και  καταλύματα  προκειμένου να σχηματίσουν άποψη για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.  Κοινή πρόθεση είναι η ενσωμάτωση της Πρέβεζας-Λευκάδας ως προορισμού στα τουριστικά προγράμματα που προωθούν στο κοινό της Κύπρου και η συνακόλουθη εκκίνηση και καθιέρωση απευθείας μισθωμένων πτήσεων από την Κύπρο στο αεροδρόμιο του Ακτίου.

Οι Κύπριοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία που έτυχαν, χαρακτηρίζοντας την περιοχή μας, ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας και  ιδεώδη  προορισμό για  διακοπές. Αναμένεται συνέχεια, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες της Κύπρου είναι σε συνεννόηση με επιχειρηματίες για τη σύναψη συμφωνιών.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης  δήλωσε ότι «τέτοιες επισκέψεις είναι  πολύ ουσιαστικές, όχι μόνο για την προβολή της Ηπείρου, αλλά κυρίως γιατί οι άνθρωποι, που ήρθαν, είναι σε θέση άμεσα να προωθήσουν συμφωνίες που θα δημιουργήσουν ρεύμα Κύπριων τουριστών στην Ήπειρο, με την εκκίνηση απευθείας πτήσεων από την Κύπρο. Είναι στο χέρι των επιχειρηματιών του κλάδου να αρπάξουν την ευκαιρία και να κάνουν το επόμενο βήμα». Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες που συνέβαλαν  ώστε να αποκομίσουν οι Κύπριοι άριστες εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στην Ήπειρο.