Θέλουν να πατάξουν τη λαθροϋλοτομία; Ας φτηνήνουν το πετρέλαιο

Κύριε Διευθυντά,

διαβάζω στις στήλες σας ότι “η αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας”.

Μάλιστα σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύετε “στη σύσκεψη προήδρευσε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συνεργασία και εντατικοποίηση των δράσεων για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις”.

Φαντάζομαι πως τις ανησυχίες του αυτές ο κ. Καλαφάτης τις μετέφερε στον υπουργό Οικονομικών, τον επονομαζόμενο και “ποιητή των φόρων”, Γιάννη Στουρνάρα.

Υποθέτω, πως πριν ο κ. Καλαφάτης έρθει στην Ήπειρο να μας υποδείξει τις δράσεις που πρέπει να κάνουμε για να μην καταντήσουμε την Πίνδο φαλακρή οροσειρά, πέρασε πρώτα από την Καραγιώργη Σερβίας και ενημέρωσε τον κ. Στουρνάρα, ότι η περιβαλλοντική αυτή καταστροφή συμβαίνει εξαιτίας των αποφάσεων του υποργείου του και της κυβέρνησής του… Και του εξήγησε ότι – μεταξύ άλλων – για το λόγο αυτό πρέπει να φτηνήνει και το πετρέλαιο θέρμανσης…

Ή μήπως όχι;;;

Ας αφήσει λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα ο κ. Καλαφάτης… κι αυτά που έχει να… υποδείξει… ας πάει να τα πει αλλού!