Θα βάλει λουκέτο ο Δήμος Ηγουμενίτσας; Δεν ψηφίστηκε το δάνειο…

Δεν αποφάσισε θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, για τη λήψη δανείου ύψους 3εκ. ευρώ για την εξώφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Ηγουμενίτσας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Τσώλης, εισηγούμενος το θέμα, όπως και στην Οικονομική Επιτροπή, εισηγήθηκε τη λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκων και Δανείων διάρκειας δέκα ετών, με επιτόκιο 6,02% και ετήσια τοκοχρεολυτική δόση, εκατόν τριάντα έξι (136) ευρώ ανά χίλια (1000) ευρώ δανείου.

Όμως επειδή το δάνειο υπερβαίνει το 1,5 εκ. ευρώ, από τον Κώδικα απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία, την οποία η αντιπολίτευση, μείζονα και ελλάσονα δεν χορήγησε.

Έτσι με τους 16 ψήφους της συμπολίτευσης και τον 1 ψήφο του κ. Σπ. Βαλάκου, ο οποίος ήταν ο μόνος από την αντιπολίτευση πουψήφισε την πρόταση, η απόφαση για τη λήψη δανείου δεν συγκέντρωσε, για μια μόλις ψήφο, την απαιτούμενη πλειοψηφία 18 ψήφων και δεν ελήφθη.

Σε δραματικούς τόνους ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γ. Κάτσινος, τόνισε πως τα οικονομικά του Δήμου είναι οριακά και πως ο Δήμος θα βάλει λουκέτο, αν δεν εξασφαλίσει αυτά τα χρήματα.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης αμφισβητήθηκε η νομιμότητα της σύναψης δανείου για εξώφληση οφειλών της Δημοτικής Επιχείρησης, ενώ ο κ. Δήμας από τη Λαϊκή Συσπείρωση, κατηγόρησε τη Δημοτική αρχή ότι προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει την αντιπολίτευση.