Θεσπρωτία και Πρέβεζα με θετικό ισοζύγιο προσλήψεων…

ergasia

Ο Ιούνιος μπήκε με θετικό μεν «πρόσημο» στις προλήψεις, καθώς το άνοιγμα των καταστημάτων ανέβασε τους αριθμούς, αλλά και με το χειρότερο «αποτέλεσμα» των τελευταίων επτά ετών.

Λιγότερες από τις 43.394 προσλήψεις τον Ιούνιο, η Εργάνη κατέγραψε μόνο το 2012, το πιο «σκληρό» μνημονιακό έτος, οπότε είχαν γίνει μόλις 19.309 συνολικά, σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, το ισοζύγιο σε επίπεδο εξαμήνου, συγκριτικά με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, είναι κατά πολύ μικρότερο, αν και θετικό. Έχουν γίνει 253.072 προσλήψεις λιγότερες, σε όλη τη χώρα, συγκεκριμένα. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προτιμάει να επισημαίνει το θετικό πρόσημο και όχι τη γενική καθίζηση των προλήψεων, ειδικά σε μια περίοδο που παραδοσιακά, λόγω τουρισμού, αυξάνονται πολύ.

Στην Ήπειρο τον Ιούνιο καταγράφηκαν 1.267 περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις. Στις 5830 ανέρχονται οι αναγγελίες πρόσληψης που έγιναν στην Ήπειρο κατά το μήνα Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία της «Εργάνη». Τον ίδιο μήνα σημειώθηκαν 4.563 απολύσεις.

Την κατάσταση «έσωσαν» οι τουριστικοί νομοί, Θεσπρωτία και Πρέβεζα, όπου έγιναν 469 και 1.088 περισσότερες προλήψεις, αντίστοιχα. Τα Γιάννενα είχαν αρνητικό ρεκόρ, με 872 απολύσεις περισσότερες και η Άρτα το ίδιο, με 251.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, πέρυσι τον Ιούνιο, τα Γιάννενα είχαν καταγράψει 280 περισσότερες απολύσεις, η Άρτα 166, ενώ η Θεσπρωτία και η Πρέβεζα ήταν θετικές κατά 655 και 1.063 προσλήψεις αντίστοιχα.

πηγή: typos-i.gr