Θεσσαλονίκη: Η ΔΕΘ των…συλλαλητηρίων

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει, ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την Εκθεση το πρωί του Σαββάτου, αλλά δε θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς ούτε θα δώσει την Κυριακή συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ θα πραγματοποιήσουν κανονικά το συλλαλητήριο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που έχει οριστεί για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Ετσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός δεν έχει τίποτε θετικό να πει. Μόνο αρνητικά για το λαό μέτρα έχει να ανακοινώσει και ήδη έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΘ στο ΑΠΕ/ΜΠΕ προσθέτοντας ότι τα προβλήματα των εργαζομένων έχουν οξυνθεί, ενώ η ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΘ, στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης κινείται στο 33%.

Επίσης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μιλώντας στον «Α», αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προγραμματιστούν «επιπλέον» εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τις ώρες που θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Αγνωστο είναι ακόμη αν θα παραστεί στο συλλαλητήριο του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, όπως παραδοσιακά έπραττε τα τελευταία χρόνια.

Κανονικά θα γίνει και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6.30 μ.μ. του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως τόνισε στον «Α» το στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ο δήμαρχος

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μέρες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης είχε δηλώσει κάθετα αντίθετος στην πρακτική που ακολουθείται χρόνια τώρα, να ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Εκθεσης «κουστωδίες» κυβερνητικών στελεχών κάθε βαθμίδας, αλλά και προβληματισμένος από το γεγονός ότι κάθε χρόνο τα εγκαίνια της ΔΕΘ χρησιμοποιούνται ως αφορμή για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που «ξεφεύγουν» σε επεισόδια. Πολύ περισότερο που φέτος η οργή μεγάλου μέρους της κοινωνίας για τα οικονομικά μέτρα και την κρίση απειλεί να λειτουργήσει σαν επιπλέον «σπίθα» για βίαιες αντιδράσεις.

πηγή:http://www.agelioforos.gr